Burfjord: Hjalp næringslivet med framtidsrettede idéer

Burfjord Hjalp naeringslivet med framtidsrettede ideer article
Fra venstre: ordfører Eirik Losnegaard Mevik, Eline Hestsveen, Julie Bjørgve, Åsne Olsen, Daniel Marius Carlsen, Sivert Adriansen og Karl-Martin Pedersen fra Avfallsservice.

126 ungdomsskoleelever fra Kvænangen og Nordreisa møttes i dag til Innovasjonscamp på flerbrukshuset i Burfjord, her traff de representanter fra lokalt næringsliv til en kreativ, spennende og ikke minst hektisk dag.

For mange av elevene ble dette det første møtet med arbeidslivet, de fikk høre om reelle problemstillinger bedriftene hadde, og i grupper på 4-5 personer skulle de løse disse med hjelp fra veiledere fra lokalt næringsliv.

Problemstillingene til Innovasjonscampen ble levert av Avfallsservice, Marine Harvest, Kvænangen kommune ved næringsavdelingen og Ungt Entreprenørskap Troms. I tillegg til disse bedriftene hadde også 10 representanter fra lokalt næringsliv møtt opp for å støtte og hjelpe elevene i denne prosessen.

Burfjord Hjalp naeringslivet med framtidsrettede ideer article 2

Dette er den første Innovasjonscampen som blir arrangert i Kvænangen og mange var spente på hvordan dette ville gå. Kundekonsulent i Avfallsservice Karl-Martin Pedersen var svært fornøyd og mente at dette hadde gått mye bedre enn de hadde forventet.

"Elevene var svært engasjerte, alle løsninger og ideer var kanskje ikke like jordnære, men vi sitter allikevel igjen med mange tanker og inntrykk som vi har lyst til å gå videre med."
Karl-Martin Pedersen, kundekonsulent Avfallsservice

Elevene gikk i løpet av dagen gjennom en kreativ prosess hvor de kartla det problemet de var tildelt, kom frem til mulige løsninger, utformet en forretningsplan før de gikk i gang med å lage en presentasjon. Til slutt ble de intervjuet av en jury som plukket ut de 4 beste gruppene til en superfinale.

I superfinalen var det en sammensatt gruppe med elever fra Reisa Montessoriskole og Storslett Skole som stakk av med seieren. De hadde utviklet en app for resirkulering og avfallshåndtering, på appen kunne man både finne relevant informasjon om sortering, finne nærmeste glass- og metall gjenvinningsstasjon, få påminnelser før søppelbilen kom, pluss mange andre lure løsninger.

Burfjord Hjalp naeringslivet med framtidsrettede ideer article 3
Vinner gruppa bestod av Eline Hestsveen (14), Åsne Olsen (14) og Sivert Adriansen (15) fra Storslett skole, og Julie Bjørgve (16) Daniel Marius Carlsen (14) fra Reisa Montessoriskole.
"Dette var artig! Vi kommer jo fra forskjellige skoler, så det var gøy å treffe nye folk, man blir litt bedre kjent når man må samarbeide og jobbe så tett som nå. I tillegg var det herlige premier!"
Julie Bjørgve, Reisa Montessoriskole