Bærekraftig samarbeid med Remiks Miljøpark

Vi velger samarbeidspartnerne våre med omhu, sier Liv Brandvoll, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark. Remiks har jobbet sammen med Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark helt siden 2015, med søkelys på miljø og sirkulærøkonomi fra barneskolen og opp på videregående skole. Samarbeidet skal utfordre barn og unge til å tenke nytt rundt miljø, avfall, sortering og resirkulering. Hvordan kan vi skape bærekraftige løsninger sammen, og hva slags muligheter finnes i avfallet?

8e7884c8 bc25 4359 98f9 ae4ce009b508

SMART plast for 5. - 7. trinn, Ramfjord Skole

Som hovedsamarbeidspartner jobber vi naturligvis tett på hverandre, og Remiks har vært svært aktiv og engasjert i våre aktiviteter. Noe av det vi er stoltest av er vårt samarbeid med SMART Remiks, som gjennomføres i grunnskolen. Hovedfokuset i SMART Remiks, går ut på å gi barn og ungdom forståelse for betydningen av sortering, gjenbruk, resirkulering, matsvinn og avfall som ressurs. Prosjektet sparkes i gang med et idéverksted den første dagen. Deretter jobber elevene i grupper med ideene sine og bygger en modell. Til slutt presenterer elevene løsningene sine for resten av elevene og en jury bestående av representanter fra Ungt Entreprenørskap, Remiks og skoleledelsen.

A72ff9df 6c46 44f6 8e46 3601533efa69

Ivar Handeland, Remiks Miljøpark (t.h) og Benjamin Notkevich, Tromsø Kommune

"Vi er nødt til å sette bærekraft i fokus, og mellomtrinnet trenger en god, praktisk innføring i hvilken rolle sortering og resirkulering kan spille i bærekraftig utvikling. Når de først forstår det, kommer de gode løsningene på rekke og rad. På dette området er Remiks en uvurderlig ressurs og en av våre viktigste samarbeidspartnere."
Tina Louise Myreng, prosjektleder i SMART.

Vi ser fram til en aktiv høst og et fortsatt produktivt samarbeid med Remiks!

Les flere nyheter fra Remiks Miljøpark HER