Årets Entreprenørskapslærer Troms/Finnmark

I samarbeid med Virke kårer Ungt Entreprenørskap hvert år én person som tildeles tittelen "Årets Entreprenørskapslærer". Dette er en person som tilrettelegger for at elever og studenter kan videreutvikle sin nysgjerrighet, evne til å ta initiativ og beslutninger og til å samarbeide med andre for å skape nye løsninger. Gode lærere henter fram det beste i elevene, og vi er ute etter å hente fram de beste av de beste. I år har vi valgt å trekke fram to fantastiske lærere fra Troms og Finnmark som vi nominerer for den gjeve prisen.

Microsoft Teams image 19

Årets Entreprenørskapslærer i Troms er Are Johannessen fra Heggen videregående skole i Harstad. Are Johannessen har vært UB-lærer siden 2016, og underviser i entreprenørskap og økonomifag. Han er en svært engasjert og inspirerende mann som alltid har mange jern i ilden samtidig. Are har en unik evne til å bygge på styrkene til hver enkelt elev, og gi akkurat passe store utfordringer slik at elevene opplever en stor personlig og faglig vekst gjennom et skoleår med entreprenørskap. Mestring er en viktig del av å bygge selvtillit og få motivasjon til å fortsette når ting butter imot. Ares glødende engasjement for entreprenørskap og skaperglede påvirker alle rundt han til å bli inspirert og motivert til å gi det lille ekstra. Han har en helt unik evne til å bygge opp og spille på hver enkelt elevs styrke i ulike situasjoner. Se videoen fra når vi overrasket Are på jobb HER!

Microsoft Teams image 21

I Finnmark er det flere ildsjeler som utmerker seg, men i år var det ingen tvil om at Årets Entreprenørskapslærer bli Bengt Willy Stokvold Bengt. Bengt er lærer ved Kirkenes videregående og har brukt UB som metode i mange år. Han er en over gjennomsnittet engasjert lærer, og han står på og legger til rette for både elever, kollegaer og UE – enten det arrangeres Matuka, innovasjonscamp, mesterskap eller andre ting i regi av Ungt Entreprenørskap. Det er aldri nei i hans munn når noen ber om hjelp. Tvert imot, Bengt er en skikkelig JA-mann! I tillegg brenner han for restaurant- og matfag og det smitter over på elevene – hvis noen kan bidra til at kokker blir rockestjerner igjen, så er det Bengt.

Årets Entreprenørskapslærer er en pris som er viktig for både oss i UE og skolene, og vi har troen på at våre nominerte kan gå helt til topps og vinne den nasjonale konkurransen på nyåret!