Suck It UB - Båtsfjord Private Videregående Skole

Suck It UB fra Båtsfjord private vgs. selger et miljøvennlig alternativ til plastsugerør, som skal utkonkurrere de eksisterende alternativene på markedet: Bambussugerør. De gjorde et stor profil under Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter og nå skal Suck It UB representere Troms og Finnmark under NM i kategoriene Beste Videopitch, Beste Forretningplan, Innovasjonsprisen, Størst Verdiskapingspotensial og Beste ungdomsbedrift 2022.

Entreprenørskapselevene i Suck It UB fra Båtsfjord private vgs. følger en relativt enkel og forståelig forretningmodell: “Å lage nye, bedre og miljøvennlige engangssugerør for alle som har bruk for det”. Løsningen? Bambussugerør. Fra 3. juli 2021 ble plastsugerør forbudt å selge i Norge. Den nye lovgivningen om engangsplast gjorde at engangssugerørene som er tilgjengelig på markedet i Norge er laget av papir. Papirsugerørene er mer miljøvennlige enn plast, men av dårligere kvalitet; De oppløser seg raskt i drikken og smaker ofte papir. Derfor ville Suck It UB finne løsningen på dette: en type sugerør som er til engangsbruk, som ikke inneholder plast, som er av god kvalitet og holder seg i drikken lenge. Bambus gror fort, er fleksibelt (som sugerør) og er 100% nedbrytbart, hvilket gjør det tilen ideell løsning på problemet. Suck It UBs forretningmodell imponerte juryen under fylkesmesterskpaet, og landet dem tittelen "Beste Ungdomsbedrift" i Finnmark. Nå skal Suck It UB representere Troms og Finnmark under Norgesmesterkspet for Ungdomsbedrifter i kategoriene Beste Videopitch, Beste Forretningplan, Innovasjonsprisen, Størst Verdiskapingspotensial og Beste ungdomsbedrift 2022.

"Dette er et problem vi selv opplever og som vi vet mange andre også har irritert seg over. Når vi introduserte ideen vår til andre, var det flere som sa at de hadde sluttet å bruke sugerør på grunn av den dårlige kvaliteten til papirsugerørene."
Suck It UB

Følg Suck It UB på sosiale medier:

Daglig leder:

Emma Sund Sørensen

Epost: emmsor@bpvsas.org

Telefon: 41594145


Ansatte i Suck It UB:

Lucia Daneri, Julia Micheva, Inger Ida Kantojærvi

Ansvarlig lærer:

Øyvind Hauken

Epost: rektor@bpvsas.org

Telefon: 41932132

Kontaktperson i Ungt Entreprenørskap:

Trine Hogseth

Epost: trine.hogseth@ue.no

Telefon: 97547721

Bamboo fiber straws 1
Esker til sugerorene
273813873 942040763166981 3439770428189240541 n
Suck it UB hel logo