RE UB - Vadsø Videregående Skole

RE UB fra Vadsø Videregående deltar i det grønne skiftet lokalt ved å gjenbruke glassflasker som skulle blitt sendt til utlandet, og bruker dem til å lage nye, moderne og tidløse produkter som vannglass vaser, lysestaker og duftlys. Under NM skal gjengen i RE UB representere Troms og Finnmark i en rekke kategorier, inkludert: Beste innovative vare/tjeneste, Beste sosiale entreprenør, Beste samarbeid med næringslivet, Beste HR-bedrift, Beste bærekraftige stand, Bærekraftsprisen, Beste regnskap, Beste forretningsplan/-modell og Beste markedsføring.

RE UB fra Vadsø videregående skole ønsker å spare kloden for unødvendig utslipp av CO2 og redusere energiforbruket slik at vi kan få en renere fremtid. Derav navnet RE UB:

REcycle - REuse - REduce - REpeat

Hvert år sendes det tonnevis av glass ut av Norge for å gjenvinnes til nye produkter. Denne prosessen er kostnadskrevende, og ikke like miljøvennlig som den ser ut når utslippene fra frakt tas i betraktning. Ungdommene i RE UB har snudd denne dynamikken på hodet, og bruker lokale ressurser til å utvikle en rekke lokale glassprodukter. Bærekraftsperspektivet er gjennomsyrende, til den grad at bedriften har samarbeidet med innsatte i Vadsø fengsel i sin produksjon - et glitrende eksempel på sosial bærekraft.

Ved å virkelig fokusere på bedriftens identitet først, og så bygge forretningsidéen rundt det har RE UB klart å levere gode resultater helt siden oppstart. Under Fylkesmesterskapet for Ungsomsbedrifter gjorde RE UB en svært god profil og stakk av med flest priser av alle påmeldte bedrifter.

Nå er de på vei til NM, hvor de skal representere Troms og Finnmark i en kategoriene: Beste innovative vare/tjeneste, Beste sosiale entreprenør, Beste samarbeid med næringslivet, Beste HR-bedrift, Beste bærekraftige stand, Bærekraftsprisen, Beste regnskap, Beste forretningsplan/-modell og Beste markedsføring.

"Etter at vi fikk en større innsikt i gjenbruksmarkedet, fant vi ut at glass er en viktig ressurs innenfor gjenbruk. Dette kommer av at glass kan bli til mye og gjenvinnes uendelig mange ganger. Vårt ønske var å gjenbruke glass å produsere tidløse produkter som kunne passe for alle fleste hjem."
RE UB

Daglig Leder:

Thea Wille

thea1246@gmail.com

90517249

Ansatte i RE UB:

Siri Olsen, Lydia Næss, Mari Stærk og Vegard Halto


Ansvarlig lærer:

Anne Kjersti Storaunet

anne.storaunet@tffk.no

909 41 367


Kontaktperson i UE:
Trine Hogseth

Epost: trine.hogseth@ue.no

Telefon: 97547721

Fylkesmesterskap UB Fylkesmesse 23 241