Krutong UB fra Norges toppidrettsgymnas i Tromsø

Krutong UB fra Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø har kvalifisert til NM for ungdomsbedrifter. De skal representere Troms gjennom deltakelse i bærekraftsprisen på NM.

Krutong UB

Ungdomsbedriften Krutong UB jobber aktivt for å hindre matsvinn. Gjennom fokus på FNs bærekraftsmål "ansvarlig forbruk og produksjon" kom bedriften opp med forretningsideen sin: Lage og selge krutonger av overproduksjon fra et lokalt bakeri.

"Med våre innovative og bærekraftige krutonger kan du enkelt piffe opp maten ved å ha det i salater eller supper. Det er også veldig godt som snacks. Våre krutonger smaker ekstra godt da man i tillegg til å få sprøe og gode krutonger bidrar til en mer bærekraftig verden."
Krutong UB

Med hver pakke krutonger følger det oppskrift på hvordan man enkelt kan lage disse hjemme av brød som kanskje ville blitt kastet. Ungdomsbedriften markedsfører og selger produktene sine på sosiale medier. Her viser de både hvordan de jobber bak kulissene og har som et uttalt mål å synliggjøre at alle kan gjøre en forskjell for å bidra til en mer bærekraftig verden.

Se videopresentasjonen av Krutong UB her.


Sjekk gjerne Krutong UBs sider på sosiale medier:

Krutong UB på Facebook

Krutong UB på Instagram


Bedriftens ansatte:
Maren Nygård, Dina Bratrein, Sunniva Sokolinski, Andrine Viklund Bjørnstad, Tora Vaaja, Eline Brunes

Daglig leder:
Marie Nygård Gärtner
e-post: nygardmaren@gmail.com
telefon: 95862455

Ansvarlig lærer:
Kari Hoel Lyslo
e-post: karlys@ntg.no
telefon: 97777546

Kontaktperson i Ungt Entreprenørskap:
Maria Gudmundsen
e-post: maria.g@ue.no
telefon: 92466935

Krutong UB2
Krutong UB