Ungt Arbeid EB fra Veggli skole vant Innovation Cup 2020/21!

15 Ungt Arbeid2
"Dette er helt sjukt! Hjertet banker - veldig!"
Andreas G. Bekkjorden, leder i Ungt Arbeid EB

"Vi har møter og greier neste uke - så dette var moro!" Dette sier en glad og overrasket vinner av Innovation Cup 2020/21. Elevbedriften Ungt Arbeid, som består av Andreas G. Bekkjorden Simon Tveiten, Ståle B. Strandli og Aslak Bakke, har utviklet en lokal jobb-app for ungdom. De unge gründerne fra Veggli skole i Numedal ønsket å lage en smart løsning for å hjelpe unge med å få sin første jobb. De har allerede testet ut løsningen lokalt, og ser stor etterspørsel. Seieren i Innovation Cup ble avslørt i en live finalesending fredag, hvor de kjempet blant 20 Elevbedrifter.

Innovation Cup er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 17. år på rad. Dette skoleåret har over 1500 elever fra hele Buskerud deltatt i de innledende skolerundene, hvor de finner innovative løsninger på små og store utfordringer. Under normale omstendigheter ville finalistene vært samlet fysisk i Drammen for å presentere sine ideer, men omstendighetene har gjort at hele konkurransen har fått en digital vri. I finalen var det et bredt spekter av ideer, fra apper til selvrensende dørhåndtak, en mobil pantemaskin og såpekuler i konsentrert form. Det er tydelig at elevene ønsker å være med på å løse de mange store problemene verden står overfor!

2 Ocean Waves bilde2

Vinnere i flere kategorier
I hovedkategorien Beste innovative idé vant altså Ungt Arbeid EB, men det var tett løp blant topp tre! 2. plass gikk til Ocean Waves EB fra Killingrud ungdomsskole for deres idé om en miljøvennlig såpedispenser med konsentrerte såpekuler.

12 Digi Fridge png

3. plass gikk til DigiFridge fra Geilo barne- og ungdomsskole for sin idé om en app som skal forhindre matsvinn. DigiFridge EB imponerte også med sitt kreative konkurransebidrag, som gjorde at de også vant prisen for Beste presentasjon/pitch.

7 Green Closet gruppebilde

Bærekraftig utvikling i fokus
Konkurransen har særlig fokus på bærekraft gjennom prisen «Mest bærekraftige elevbedrift», og mange av elevbedriftene har derfor fokus på ideer som kan bidra til å løse miljømessige eller sosiale utfordringer i samfunnet. Denne prisen vant av Green Closet EB fra Svensedammen skole. Bedriftens idé er en app som hjelper folk til å handle mer bærekraftige klær.

2 Ocean Waves

Designstudenter løftet bidragene
I forkant av finalen deltok Elevbedriftene på en digital Design Workshop, der de fikk hjelp av studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, til å utforme logo, brosjyrer og t-skjorter. Alle brosjyrene kan sees her. Under finalen ble det delt ut Designpris til en av studentgruppene, prisen gikk til studentene Daniel Fuentes Asensio, Camylla Johansen Gamst og Mona Gere for designet for Ocean Waves EB.

Elevene fikk også gode tips fra gründer og ordfører i Hallingdal, Pål Rørby – til hvordan de kunne lage engasjerende finalepitcher. Før finalen leverte alle Elevbedriftene både digital pitch og forretningsplan, og deltok dessuten på intervju med juryen.

Rgb SB1 Modum verti pos

Lokalt næringsliv stiller opp!
Gjennom hele konkurransen har representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv har også deltatt med veiledning, produktutvikling og som juryarbeid. Vi setter stor pris på at lokalt næringsliv stiller opp for morgensdagens verdiskapere! Vi vil også rette en ekstra takk til Sparebank1 Modum, som stiller som premiesponsor.

"Vi ønsker å støtte arrangementet fordi det er helt i grasrota for det vi driver med som bank - god utdanning og det å bidra til økonomisk vekst og innovasjon er tre av de bærekraftsmålene som ligger befestet i vår strategi, så det er helt naturlig for oss å være med på dette!"
Arild Fallan, bærekraftsansvarlig i Sparebank1 Modum

Finalejury for Beste presentasjon besto av Jan Fredrik Grøndal Henriksen fra Buskerud teater/Ihuga event, Thomas Andresen fra Nore og Uvdal nærinsselskap og Kari Solberg Økland fra Drammen kommune.

Kategoriene for innovasjon og bærekraft ble juryert av Bernt Ivar Bergum fra Hallingdal næringshage, Kari Kleven fra Cappelen Damm, Arild Fallan fra Sparebank1 Modum, Claus Wiemann Frølund fra Universitetet i Sørøst-Norge og Vilde Ingeborg Holtan fra MDG Kongsberg. Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene!

"«Det har vært veldig spennende å være med i juryen, og vi har fått møte mange initiativrike, idérike og engasjerende ungdommer som har mange nyskapende ideer!»"
Juryleder Bernt Ivar Bergum fra Hallingdal næringshage.
IC logo 20 21

Ungt Entreprenørskap gratulerer alle vinnerne, og berømmer innsatsen til alle engasjerte elever og lærere gjennom et annerledes skoleår!