Til topps i Norges største fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter

Rekordmange 318 ungdomsbedrifter deltok under Ungt Entreprenørskap Vikens fylkesmesterskap – som dermed er landets overlegent største entreprenørskapsfest! Det ble kåret vinnere fra de tre regionene Akershus, Buskerud og Østfold i hele 14 kategorier. Én Ungdomsbedrift fra hver region stakk av med den gjeveste prisen, og ble Årets Ungdomsbedrift. Nå er de klare for Norgesmesterskapet!

Neverland Vintage UB til ue no

Neverland Vintage UB ble Beste Ungdomsbedrift i region Østfold. Foto: UE Viken

Rundt 3 000 elever på videregående skoler i hele Viken har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. I løpet av Fylkesmesterskapet har nær 220 jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv gjennomført hele 900 digitale intervjuer for å kåre vinnere i 14 ulike kategorier. 18 av ungdomsbedriftene har fått hver sin gullbillett til NM for Ungdomsbedrift i mai. Alle NM- vinnerne presenteres lenger ned i artikkelen.

Grønn, sosial og økonomisk bærekraft

Blant forretningsideene er det tydelig fokus på både grønn og sosial innovasjon, ikke bare som ideelle tanker, men også med økonomisk levedyktighet. Hør bare her: Neverland Vintage UB fra Kirkeparken vgs leverer bærekraftige vintage klær med en «hemmelig fortid» - og blåste juryen av banen med sin profesjonelle merkevarebygging og kreative markedsføring. HC Sealift UB fra Hvam vgs jobber med en innovativ, mobil løftearm som gjør det mulig for rullestolbrukere å komme seg om bord i båt på egenhånd. AUFU UB fra Drammen vgs tilbyr en bullet journal hvor ungdom kan skrive om sin hverdag, følelser og erfaringer – og dele tips og triks med hverandre.

Juryen ble meget inspirert av elevenes faglige kompetanse og driftige engasjement. Klikk deg inn, les og se pitchene deres, og la deg inspirere du også!

Se de tre Viken-vinnerne i Beste Ungdomsbedrift her

DSC03487

HC Sealift UB ble Beste Ungdomsbedrift i region Akershus. Foto: UE Viken

Trener ferdighetene arbeidslivet etterspør

-Ungdomsbedrift er realistisk læring. Elevene praktiserer det de lærer, og skaper verdier gjennom å prøve og feile og selv finne løsninger på problemene og utfordringene de møter underveis. Jo mer elevene får bestemme selv, desto mer lærer de. Samtidig utvikler de kompetanse arbeidslivet etterspør. Slik skaper ungdommene en fremtid for seg selv sier Erlend Eggen, Christer Engström og Petter Skotland, ledertrioen i Ungt Entreprenørskap Viken.

Næringslivet heier frem ungdommen

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen. – Det lokale næringslivet ser verdien av Ungdomsbedrift i skolene og våre samarbeidspartnere Sparebank1 Østfold Akershus, Sparebank1 Østlandet, Sparebank1 Ringerike Hadeland, Sparebank1 Modum og Sparebank1 Hallingdal Valdres er gode støttespillere. Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom skole og arbeidsliv, og gir ungdommene en reell smakebit på hva de møter i arbeidslivet. Innovatører trengs overalt, avslutter ledertrioen.Se Vikens NM- lag her

Alle resultater

Gikk du glipp av den lokale premieutdelingen i din region? Klikk her for å se de nominerte, alle vinnere og juryens begrunnelse for førsteplassene i hver av de tre regionene.


Pressekontakt

Ønsker du å komme i kontakt med noen av Ungdomsbedriftene? Kontakt oss - vi tilrettelegger gjerne for media.

Kathrine Tallis

Pressekontakt, UE Viken

908 70 596

kathrine.tallis@ue.no

Petter Skotland

Regionleder, UE Viken

901 92 256

petter.skotland@ue.no

Christer Engström

Daglig leder, UE Østfold

915 56 446

christer.engstrom@ue.no

Erlend Eggen

Daglig leder, UE Buskerud

977 29 867

erlend.eggen@ue.no