Sa du sunt? EB fra Hellerasten skole er Beste Elevbedrift i Akershus 2020!

Sadusunt03

Under årets fylkesmesterskap for elevbedrifter i Akershus ble Sa du sunt? EB kåret til årets Beste Elevbedrift, og det med god grunn. Elevene, som går i 10. klasse på Hellerasten skole, har valgfaget produksjon av varer og tjenester, og er veldig opptatt av kosthold og klima. De har produsert en sunn kokebok for barn og unge, med enkle oppskrifter uten rødt kjøtt. Målet med denne boka er å oppmuntre barn og unge til å lage sunn og god mat. For mange er det vanskelig å opprettholde et sunt kosthold i hverdagen. I tillegg går 25% av overskuddet går til veldedighet i lokalsamfunnet. Juryen var meget imponerte over hva elevbedriften har fått til, og har følgende begrunnelse å gi for 1. plassen:

"Denne bedriften presenterer seg på en meget profesjonell måte. De viser god situasjonsforståelse og har designet og produsert et produkt som skal bidra til en sunnere hverdag for folk flest. De jobber godt i nettverk, og bedriften har etablert et eget salgskorps med stor suksess!"

Vi gratulerer så mye med den gjeve prisen, og gleder oss til bedriften skal representere Akershus under Region Øst-mesterskapet i mai.


Se under for fullstendig resultatliste:

Beste logo
De nominerte:
GoofyShot, Landøya
SoapyDoapy, Mølladammen
Trestil, Mølladammen
InfinyBee, Li
Bilvaskerne, Landøya
Clean Kokos, Ramstad
Sidekick, Ingieråsen
Hair2Share, Ramstad
Hverdagsløsninger, Bekkestua

3. plass – Trestil EB, Mølladammen
Begrunnelse: Logoen er elegant, enkel og tidløs. Den beskriver også godt forretningsideen samtidig som den har et moderne uttrykk.

2. plass - Soapy Doapy EB, Mølladammen
Begrunnelse: Logoen er kul, fin og gjenspeiler i aller høyeste grad forretningsideen. Den har en harmonisk fargekombinasjon og et lite snev av retro men med moderne uttrykk. Logoen utrykker renhet og passer også fint inn i runde Sosiale medier format.

1. plass - Goofy Shot EB, Landøya
Begrunnelse: Vinnerlogoen fremstår energisk og fresh. Motivet og bedriftens navn kommer veldig godt frem. Den appellerer til bredt publikum og gjenspeiler meget godt forretningsideen. Den har en lokkende, innbydende effekt og man får lyst til å vite mer. Vinnerlogoen har en lett gjenkjennelseseffekt, den er sterk og fengende noe som er viktig for videre merkevarebygging.
Beste reklamefilm

De nominerte:
Greenies EB, Ramstad skole
GrønneBøker EB, Torstad ungdomsskole
Hverdags Løsninger EB, Bekkestua skole
InfinyBee EB, Li skole
Owleye EB, Ramstad skole
Re-pack EB, Ingieråsen skole

3. plass - Hverdags Løsninger EB, Bekkestua
Begrunnelse: Reklamefilmen er kort og rett på sak, til et produkt som mange bilister kan kjenne seg igjen i. Det er god lyd, klare bilder, og de viser indirekte hvem som er kunden, gjennom å være i en typisk situasjon. På slutten kommer det informasjon man trenger for å kunne kjøpe produktet.

2. plass - InfinyBee EB, Li
Begrunnelse: Reklamefilmen tar deg med inn i en situasjon hvor det er svært lett å forstå problemet. Fortellerstemmen er med på å forklare problemet og presenterer løsningen for en bruker. Fortellerstemmen er et flott virkemiddel som skaper litt alvor, samtidig som den gir humor til filmen, og det er lett å henge med på situasjonen.

1. plass - Re-pack EB, Ingieråsen
Begrunnelse: Reklamefilmen er kort, og med svært høy kvalitet på lyd og bilde, noe som gjør den god i mange situasjoner. Dette er et kjent problem for mange, og gjennom filmen kan man enkelt forstå hvem som vil være i målgruppen. I tillegg har filmen et bra budskap, gjennom re-use, noe som er viktig i dagens samfunn. Det at de har valgt tekst, fremfor stemmebruk gjør også at filmen fungerer godt både på Facebook, eller andre medier hvor man noen ganger ikke nødvendigvis har på lyd.
SoMe-prisen

De nominerte:
1 Case, Torstad ungdomsskole
Earth Pearls, Bekkestua skole
Gjerdrumsfjøla, Gjerdrum ungdomsskole
Greenies, Ramstad skole
InfinyBee, Li skole
Sa du sunt?, Hellerasten skole

3. plass - 1 Case EB, Torstad
De selger mobildeksler som har plass til mikrokort (mini bankkort). Disse kortene gjør at du enkelt kan betale når som helst så lenge man har med telefonen.

2. plass - Earth Pearls EB, Bekkestua
De lager og selger miljøvennlige håndlagde smykker med perler de har mottatt for gjenbruk.

1. plass - Sa du sunt? EB, Hellerasten
Begrunnelse: Bedriften har benyttet seg aktivt av ulike funksjoner i de forskjellige mediene på en god og kreativ måte. Med variert innhold på nettsiden og Instagram vises det tydelig hva produktet er. Innleggene er med illustrerende bilder av god kvalitet med fine forklaringer. Nettsiden henger godt sammen med Instagram kontoen, er ryddig og informativ. Etter å ha sett bedriften i SoME får man som besøkende et sterkt ønske om å kjøpe kokeboken de selger.
Beste grønne entreprenør

De nominerte:
AirBienBee EB, Ramstad
Fruity Friends EB, Eineåsen
Grønne Bøker EB, Torstad


Hair2share EB, Ramstad
Rebag EB, Ramstad
Trestil EB, Mølladammen

3. plass - AirBienBee EB fra Ramstad skole
Går til en bedrift som gir en hjelpende hånd til våre kjære bier med sine biehus.

2. plass - Rebag EB fra Ramstad skole
Går til en bedrift som med fokus på design og bærekraft redesigner brukte stoffer til ulike typer poser med smarte lukkemekanismer.

1. plass - Trestil EB fra Mølladammen skole
Begrunnelse: Denne bedriften gir en god og troverdig forklaring på hvordan noe som tilsynelatende er uten verdi har det likevel. Den bruker en råvare som er relativt lett tilgjengelig ved å omdanne rekved fra strendene i Bærum til flotte og praktiske designgjenstander for hjemmet. Bedriften har kunder og er med det grønne entreprenører som også tjener penger på det de like å gjøre.
Beste sosiale entreprenør

De nominerte:
Greenies EB, Ramstad u.skole
Hair2share EB, Ramstad u.skole
HomeWork EB, Aursmoen u.skole
Tellus EB, Torstad u.skole
Kakesalg EB, Bjørkelangen u.skole
Rebag EB, Ramstad u.skole

3. plass - Home Work EB, Aursmoen skole
Arbeider med å skape en lettere hverdag for både eldre og yngre, med både leksehjelp og barnepass

2. plass - Hair2share EB, Ramstad ungdomsskole
De belyser et sårt tema som ikke mange er bevist eller tør snakke om, hårtap.

1. plass - Kakesalg EB, Bjørkelangen EB
Begrunnelse: Fra første sekund nevner de at de er en sosial entreprenør, dette begrunner de tydelig gjennom videoen ved gode eksempler og visualisering. De har fokus på FN`s bærekraftmål og jenters utdanning. De har også et samarbeid med Redd Barna.
Beste Elevbedrift

De nominerte:
1 Case EB, Torstad
GoofyShoot EB, Landøya
Hair2Share, Ramstad
HomeWork EB, Aursmoen
Sa du sunt? EB, Hellerasten
Sidekick EB, Ingieråsen

3. plass - HomeWork EB fra Aursmoen skole
Går til en bedrift som har tatt leksehjelp til nye høyder.

2. plass - Sidekick EB fra Ingieråsen skole.
Går til en bedrift som gir ny energi til ungdommene på en sunnere måte enn det de tradisjonelle energidrikkene gjør.

1. plass - Sa du sunt? EB fra Hellerasten skole
Begrunnelse: Denne bedriften presenterer seg på en meget profesjonell måte. De viser god situasjonsforståelse og har designet og produsert et produkt som skal bidra til en sunnere hverdag for folk flest. De jobber godt i nettverk, og bedriften har etablert et eget salgskorps med stor suksess!