Høstens vakreste eventyr: lærersamling på Sundvolden

Hva får man når man kombinerer vakre Sundvolden med 60 engasjerte UB- og EB-lærere? Magi i form av kreativitet, samarbeid og inspirasjon!

Etter halvannet år uten sosiale sammenkomster og lite fysiske møter var Sundvolden høstens høydepunkt for både lærere og UE-ansatte. Bærekraft står høyt på agendaen også i år, og FN Sambandet leverte et konkret og relevant foredrag som de ekspertene på området de er.

DSC01967

Vikens egne Wildspotter UB fra Hvam vgs. delte sine erfaringer gjennom forrige skoleår, og kunne fortelle om både oppturer og nedturer på veien mot Norges beste ungdomsbedrift og EM-deltakelse. Les mer om Wildspotter og deres innovative jordbruksprodukt her.

DSC02072
DSC02018
DSC02050
DSC02070

Elev- og ungdomsbedrift handler ofte om å lære ved å gjøre, og å få teste ut teori i praksis. Dette er heller ikke et unntak når det kommer til lærerne våre, som på samlingen fikk velge mellom tre caseoppgaver fra lokale leverandører. Røyse Bærpresseri, Kantefølflak og Nittedal sjokoladefabrikk stilte opp med smaksprøver og hvert sitt case, som resulterte i 12 forskjellige innovative produkter og konsepter presentert med både skuespill, film og salgspitcher. Men det nytter ikke med bare "gjøre", litt innsikt og teori er også nyttig. Man kan aldri kjenne målgruppen sin godt nok, og Ole Petter Nyhaug fra Opinion ga et engasjerende foredrag om ungdom, forbrukerinnsikt, markedsanalyse og trender.

"Alt var spennende! Spesielt imponerende med innlegget fra Wildspotter UB, meget reflekterte og flinke ungdommer."
Kursdeltaker, Sundvolden
"Føler meg mindre alene nå etter samlingen!"
Kursdeltaker, Sundvolden