Helt på Vidda SB til topps i landets største Fylkesmesterskap for studentbedrifter!

Helt pa Vidda SB vinnere FMSB

-Til tross for at vi er inne i en pandemisituasjon, har vi allikevel det største fylkesmesterskapet for studentbedrifter i landet. – Det er imponerende, sier Sille Solberg, ansvarlig for høyere utdanning i Ungt Entreprenørskap Viken. Hele 27 studentbedrifter deltar i mesterskapet.

Helt på vidda SB er i godt selskap med mange kreative studenter fra Høgskolen i Østfold. Smidi SB vant kategorien Best in Business. De tilbyr en eksklusiv berøringsfri spritdispenser. – Dette er produktet for de som er opptatt av design og det lille ekstra, sier Birna Jakobsdottir, daglig leder i Smidi SB. Hun er jublende glad for prisen. – Vi har som mål å starte et aksjeselskap etter endt semester og dette gir oss ekstra driv, sier hun.

Smidi sb

Eatek SB som tilbyr seng og pult i ett, vant beste pitch! I tillegg vant også Redemtion SB, SeaSec SB og Sannit SB, alle fra Høgskolen i Østfold, gullbillett til NM – Jeg er så stolt av denne gjengen, sier Matthew Lynch. – De har tatt utfordringen på strak arm. Studentene jobber iterativt gjennom året og endringsdyktige og smidige. - Gjennom å jobbe i en studentbedrift tar de oftere initiativ, de får selvtillit og mestringsfølelse. I tillegg får de kompetanse til å jobbe i team, vurdere gjennomførbarhet og løse problemer, sier Lynch videre. Han mener at gjennom å drive studentbedrift, blir de ikke bare i stand til å starte for seg selv, de blir også meget attraktive i jobbmarkedet. - Næringslivet har behov for ansatte som ser muligheter og gjør noe med dem!

EATEK Team

Studentbedrift er en læringsarena hvor studentene tester ut forretningsidéer og bygger en bedrift innen trygge rammer. De får veiledning av erfarne mentorer, noe som gir et stort læringsutbytte for studentene. Dette er kompetanse næringslivet etterspør, og denne erfaringen gjør at de er bedre rustet når de kommer ut i arbeidslivet.


Her er øvrige resultater. Alle vinnerne skal representere Viken på NM for studentbedrifter i juni.


Best in Business:
1.plass: Smidi SB, Høgskolen i Østfold
2.plass: Helt på Vidda SB, Fagskolen i Viken


Beste Studentbedrift:
1.plass: Helt på Vidda SB, Fagskolen i Viken
2.plass: SeaSec SB SB, Høgskolen i Østfold
3.plass: Redemtion SB, Høgskolen i Østfold


Beste pitch: Eatek SB, Høgskolen i Østfold


Wildcard: Sannit SB, Høgskolen i Østfold


Les mer om alle studentbedriftene her: https://www.fmviken.com/deltakeroversikt-sb-2021

Sannit SB fra propelljakten
Sea Sec
Redemption SB