Eikmaskin satser på Ungt Entreprenørskap

Grete Nykkelmo Trond Kjempekjenn
Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge og Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin.

Eikmaskin AS og Eiksenteret har inngått en samarbeidsavtale med Ungt Entreprenørskap om satsing på yrkesfag. Målet er å bygge kunnskap om utvikling og muligheter i landbruksnæringen hos ungdom.

Eikmaskin er landets største tilbyder av traktorer og landbruksmaskiner og markerer i år 100 års historie i denne bransjen. Gjennom samarbeidet med Ungt Entreprenørskap ønsker de å sette fokus på landbruksnæringen, og vise utviklingen og bredden i næringen med fokus mot ungdom.

– Sammen med Ungt Entreprenørskap ønsker vi å bidra til å øke interessen for yrkesfag hos unge samtidig som vi bygger kunnskap om Eiksenteret, teknologiutviklingen og bærekraftsarbeidet som skjer i næringen. Målet for oss er også å tiltrekke nye kunder og nye medarbeidere, sier administrerende direktør i Eikmaskin, Trond Kjempekjenn.

Samarbeidet med Ungt Entreprenørskap omfatter programmet Ungdomsbedrift i videregående skole med fokus på yrkesfag. Her vil elevene få opprette og drive egen bedrift basert på egne forretningsideer gjennom et skoleår. Dette skoleåret vil det bli kjørt en pilot hos Eiksentret Midt-Norge og Eiksenteret Sarpsborg sammen med videregående skoler i disse områdene.

– Vi er veldig glade for å få en spennende og solid aktør som Eiksenteret med på laget i en sterkere satsing på yrkesfag. Ungt Entreprenørskap jobber som en brobygger mellom skole og næringsliv, og gjennom kompetanse og støtte fra Eiksenteret har vi mulighet til å gi elever i yrkesfag en verdifull, inspirerende og ikke minst lærerik innsikt i en relevant bransje, sier administrerende direktør Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge.


Fakta om Eikmaskin og Eiksenteret:

Eikmaskin er et heleid datterselskap av AGCO som har hovedkontor i Duluth, Georgia (USA). Eikmaskin er kjedegiver og importør til en landsdekkende franchisekjede (Eiksenteret) og private Valtraforhandlere. Eiksenteret er representert på 47 steder over hele landet. Eiksenteret forhandler kjente merkevarer som Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Ålø, Grimme, Amazone, Dalen og Ilsbo. I tillegg tilbys et unikt dele-, butikk- og servicekonsept.

Fakta om Ungt Entreprenørskap:

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som tilbyr programmer om entreprenørskap, økonomi og jobbtrening i skoler over hele landet og gjennom hele skoleløpet. Sist år gjennomførte ca 12.000 elever programmet Ungdomsbedrift i videregående skole.

Grete web farge
Grete I. Nykkelmo
Administrerende direktør
Portrettbilde Lotta Kirsebom2
Lotta Kirsebom
Markeds- og kommunikasjonsansvarlig