Den siste gullbilletten er delt ut, og fra Akershus sender vi seks Elevbedrifter til Region Øst-mesterskapet 2020

Den 26. mai arrangeres Region Øst-mesterskapet (RØM) for Elevbedrifter, denne gangen i digital drakt. Det vil konkurreres i fire konkurranser: Beste sosiale entreprenør, Beste grønne entreprenør, Sunn mat og Beste Elevbedrift. Fra Viken region Akershus ble det delt ut fem gullbilletter til fem vinnerbedrifter under det digitale fylkesmesterskapet 1. april, og de siste ukene har det vært stor kamp om hvem som får den sjette og siste gullbilletten. Gullbillettene gir elevbedriftene en plass på årets Akershus-lag til RØM.

Nå er endelig den siste gullbilletten delt ut, og vi gratulerer så mye til Re-Pack EB fra Ingieråsen skole som siste tilskudd til RØM 2020! I tråd med fokus på en mer bærekraftig verden produserer denne elevbedriften gaveposer av brukte tekstiler og materialer. Dette bidrar til redusert forbruk av gavepapir, og ikke minst meget fine gaver. Sjekk ut reklamefilmen til Re-Pack EB her!


I tillegg skal også fem andre Elevbedrifter delta:


Sadusunt

Sa Du Sunt? EB fra Hellerasten skole stakk av med den gjeveste prisen under årets fylkesmesterskap, og kan krone seg med tittelen som Beste Elevbedrift i Akershus 2020. De vant også en pris for sin bruk av sosiale medier, og med en selvprodusert kokebok fylt med enkle oppskrifter helt uten rødt kjøtt er det ikke rart at de klarer å skape engasjement hos kundene sine.


Sidekick EB

Sidekick EB fra Ingieråsen skole vant den gjeve 2. plassen i Beste Elevbedrift, og tilbyr en energidrikk med 50% mindre koffein enn andre kjente energidrikker. De tar tak i et økende problem blant barn og unge, og viser til at store mengder koffein for unge mennesker ikke er bra for hjerte og kropp.


Homework EB

Homework EB fra Aursmoen skole tok en 3. plass i konkurransen om Beste Elevbedrift, og kvalifiserte seg derfor til RØM de også. Som navnet tilsier tilbyr denne gjengen leksehjelp for barneskoleelever, og for å toppe det hele: de tilby også barnepass! Dette er en sikker redning for slitne foreldre, som slår to fluer i én smekk. De har også vist stor evne til omstilling de siste månedene, ved å tilby digital leksehjelp for barn som har hjemmeskole.


Kakesalg EB

Kakesalg EB fra Bjørkelangen skole har et stort fokus på sosialt entreprenørskap, noe de beviste under årets fylkesmesterskap. Her stakk de av med prisen for årets beste sosiale entreprenør, ved å selge smakfulle kaker i lokalmiljøet og samtidig ha et fokus på bærekraft og jenters utdanning.


Trestil

Trestil EB fra Mølladammen skole har tatt på seg det viktige oppdraget med å bevare naturen, og lager interiørprodukter av drivved de har funnet selv. De bruker en råvare som er relativt lett tilgjengelig og tilsynelatende uten verdi, og ved å omdanne dette til flotte og praktiske designgjenstander for hjemmet vant de 1. plass i kategorien «Beste grønne entreprenør» under årets Fylkesmesterskap.


Vi ønsker alle bedrifter lykke til under årets Region Øst-mesterskap, finalen er den 26. mai.