Ylva UB - Hønefoss vgs

Ylva UB produserer og selger et bivoks duftlys med overraskelse inni, i form at et håndlaget smykke. Ungdommene går på Hønefoss vgs, medier og kommunikasjon. Jentene skal nå representere Viken fylke i NM Ungdomsbedrift 2022.

Ylvas videopitch

Ylva UB produserer og selger et bivoks duftlys med overraskelse inni, i form at et håndlaget smykke. Vi har laget 3 kolleksjoner med forskjellig preg og solgt 49 lys til nå. I tillegg selger vi smykker ved siden av da vi har sett at det er stor etterspørsel etter dette. Vi har valgt å gjøre om duftlys til en spennende gavepakke og minske vansken med å finne en gaver til unge jenter. I tillegg ønsker vi å endre holdningen til folk og derfor bruker vi bivoks og lager lysene i brukte kopper. Dette løser problemet med at det er få bærekraftige gaver for den yngre generasjonen.

Vi har valgt å følge bærekrafts målene 12, 13 og 15, der vi fokusere mest på mål nummer 15 da vi bruker bivoks. Bivoks er bedre for miljøet i og med at stearinvoks inneholder palmeolje. I tillegg gir vi økonomisk støtte ved å gi 10% av overskuddet våres til Regnskogfondet.

I fylkesmesterskapet vant vi beste markedstand og fikk andreplass på bærekraft og reklamefilm. Vi ble også utrolig overasket og glade da vi også billett til NM i pitchekonkuranse.

Et høydepunkt og var vår første kolleksjon lansering til julen. Da lagde vi 32 lys på under en uke og solgte ut nesten alle i løpet av julen. Dette var en stor milepæl for oss da vi jobbet hardt og nådde målene med å selge ut på tross av coronnaavlyst marked.

Vi vill også trekke frem at vi har vært veldig effektive og samarbeidet godt under tidspress og forskjellige situasjoner.

«Dette har vært en morsom og lærerik reise hvor vi har blitt utfordret til å by oss ut på nye oppgave. Vi ble veldig takknemlige og glade da vi fikk vite at vi gikk videre til NM»

Deltakere

Marita Lindstadhagen, Leah Knutsen, Mathea Granum Neraas og Maren Tangen Hagen (alle fra Ringerike).

Kontaktpersoner

Daglig leder Mathea Granum Neraas, 902 98 743, mathea.neraas@hotmail.com

Lærer Ragnhild Taubøll, 993 05 819, ragnhildta@viken.no

UE Viken: Erlend Eggen, 977 29 867, erlend.eggen@ue.no

Ylva 1
Ylva 2
Ylva 3
Ylva 4