Xenon UB fra Drammen videregående skole

Xenon UB syr en refleksbøff av gjenbrukte materialer. Målgruppen er ungdom og målet er å synliggjøre de bedre i trafikken. Elevene går på Drammen vgs, Studiespesialisering med entreprenørskap.

Xenons videopitch

Videregående elever er den gruppen i samfunnet som er dårligst til å bruke refleks. Dette ville Xenon ub gjøre noe med. Gjennom undersøkelser fant de ut at buff er det plagget videregående elever bruker mest. Derfor har de utviklet en buff som de selv har sydd av gjenbrukte fleecematerialer. Buffen er trykket med refleksfolie på innsiden, som du lett kan brette ned kanten på og synliggjøre deg selv og refleksen i mørket. Bedriften har stort fokus på bærekraft der de samler inn brukte fleeceklær og tepper gjennom ulike virksomheter.

I fylkesmesterskapet vant de Beste samarbeid med næringslivet, Beste markedsføring og Best in business. I NM skal bedriften delta i konkurransene Beste markedsføring, Beste samarbeids med næringsliv, Størst verdiskapingspotensialet og Beste regnskap.


"Vi startet med lite kunnskap om hva ungdomsbedrift var og hvordan vi skulle skape et produkt folk ønsket å kjøpe. Nå sitter vi med et ferdig produkt, masse salg, erfaring og mestringsfølelse. Vi tror NM blir et minne for livet, der vi både får møte andre engasjerte, hardtarbeidende ungdomsbedrifter og få muligheten til å vise produktet vårt til dyktige fagfolk i næringslivet."Deltakere

Mia Spone - Daglig leder - Drammen

Julia SapotaMarkedssjef - Lier

Hedvig Skalleberg – Produktansvarlig - Drammen

Sandra GressliØkonomiansvarlig - Drammen

Sandra Kvinge – Personalsjef - Drammen


Kontaktpersoner

Mia Spone 471 58 383, miaspone@gmail.com

Lærer: Hege Snoghøj, 934 67 000, hegesn@viken.no

UE Viken: Erlend Eggen, 977 29 867, erlend.eggen@ue.no

Xenon UB
Xenon 1
Xenon 2
Xenon2
Xenon3