Speak up UB - Sandvika videregående skole

Speak up UB vil belyse en gruppe i samfunnet som har en tendens til å bli oversett. Ungdommene går på Sandvika vgs, Studiespesialisering med entreprenørskap og skal nå representere Viken fylke i NM Ungdomsbedrift 2022.

Vi i Speak up vil vise at det å kunne utrykke seg selv ikke er en selvfølge. Vi ønsker å belyse gruppene i samfunnet som sliter med kommunikasjonsvansker. Denne gruppen har en tendens til å bli oversett og glemt når det kommer til generelle anledninger i hverdagen og vi er her for å fremme dem og «Speak Up» for deres rettigheter.

Vår tjeneste løser tre viktige bærekraftmål. Den vil fremme mennesker i samfunnet som lider av kommunikasjonsvansker, som videre resulterer til mindre ulikhet i verdenssamfunnet. Dette vil det igjen gi målgruppen vår bedre forutsetninger på en god utdanning. Ettersom at vår tjeneste er nyskapende og teknologisk kompleks, oppnår vi til slutt FNs niende bærekraftmål om forbedret innovasjon og infrastruktur.

Et av våre store høydepunkter gjennom dette året, har vært å få til en velfungerende prototype til applikasjonen vår. Dette har vi fått til ved hjelp av programfagsklassen i IT2, der vår egen mentor er lærer. Vi gleder oss til å videreutvikle applikasjonen vår!

Vi har deltatt i fylkesmesterskapet der vi vant førsteplassen i innovasjonsprisen der vi fikk en gullbillett til NM. I tillegg til dette vant vi også beste sosiale entreprenør, og kom på andre plass i beste ungdomsbedrift og beste samarbeid med næringslivet.

I NM så skal vi delta i følgende kategorier: innovasjonsprisen, beste sosiale entreprenør, beste forretningsplan, størst verdiskapingspotensial og beste samarbeid med næringslivet. Vi er så utrolig spente, og er klare for NM!

"For oss i Speak Up UB har det sosiale aspektet av en ungdomsbedrift vært det viktigste. Hovedfokuset vårt har alltid vært på medlemmene i gruppa sin trivsel, slik at alle har det bra og er motiverte når vi jobber i bedriften. På grunn av dette har vi alle blitt veldig gode venner, og samarbeidet og dynamikken i gruppa er alltid på topp. Vi har svært god kommunikasjon og alle hører på hverandre og ideene vi kommer med. Og vi er klare for NM!"

Deltagere

Vilde Lyssand Krohn, Vera Carlsen Vatnaland, Mathias Østerholdt Åkvik, Oliver Eggan Langø, Iben Skipperud Blixt, Nadja Vlaiasavlijevic (alle fra Asker og Bærum)

Kontaktpersoner

Daglig leder: Vilde Lyssand Krohn, vilde.l.krohn@gmail.com, 940 54 082

Ansvarlig lærer: Trine Sundene Marthinsen, trinemar@viken.no

UE fylkeskontakt: Ingrid Lund, ingrid.lund@ue.no, 98624686

DSC03401
DSC03124
Speakup
Speak up UB