Soy-free UB - Hvam videregående skole

Soy-free UB setter stort fokus på klima og bærekraft ved å produsere et soyafritt og økologisk kraftfôr rettet mot slaktegris. Ungdommene går på Hvam vgs. Naturbruk med dyrekunnskap og skal nå representere Viken fylke i NM Ungdomsbedrift 2022.

Vi i Soy-free UB skal produsere et soyafritt og økologisk kraftfôr til slaktegris. Vi brenner veldig for klima og miljø, og soyaproduksjonen i Brazil er et problem vi ser på som veldig viktig. Soyaproduksjonen i Brazil er en stor faktor når det kommer til avskoging, utrydning av truede dyrearter, import og klimagassutslipp. Problemet med soyaproduksjon og import blir ofte litt glemt bort. Derfor produserer vi et kraftfôr som vil sørge for mindre import av soya i dyrefôr.

Fylkesmesterskapet gikk over all forventning og vi dro med oss nominasjon i bærekraftprisen, 2 plass i Jord-Fjord-Bord prisen, og sist, men ikke minst vant vi beste yrkesfaglige bedrift og skal delta på fysisk norgesmesterskap 2-3 mai. Her skal vi delta i kategoriene beste yrkesfaglige bedrift, Jord-Fjord-Bord prisen, størst verdiskapingspotensial og bærekraftprisen.

"Det å ha en ungdomsbedrift har vært veldig lærerikt for oss, vi sitter med mye mer kunnskap rundt entreprenørskap og har utviklet våre muntlige ferdigheter betydelig. Vi gleder oss til hele det sosiale opplegget og å kunne representere viken fylke under et slikt mesterskap."

Deltagere

Silje Lunde fra Nannestad
Sanne Kopperudmoen fra Hurdal

Kontaktpersoner

Daglig leder: Silje Lunde, sillunde04@gmail.com, 97884220

Ansvarlig lærer: Sissel Nordlund, sisselno@viken.no,

UE fylkeskontakt: Ingrid Lund, ingrid.lund@ue.no, 98624686

DSC03465
DSC03087
DSC03460