Psykt kult UB - Hans Nielsen Hauge videregående skole

Psykt kult UB ønsker at det skal være sykt kult å snakke om psykisk helse. Derfor lager de smykker hvor store deler av inntekten går til Rådet for psykisk helse. Vi har et ønske om at smykkene i framtiden skal lages av håndplukket glass fra strender. Ungdommene har markedsføring og går på Hans Nielsen Hauge vgs, studiespesialisering og skal nå representere Viken fylke i NM Ungdomsbedrift 2022.

Psykt kult UB sin video:

-Vi har et inntrykk av at terskelen for å snakke om psykisk helse er høyere hos gutter enn hos jenter. Vi ønsker å fjernet tabuet og få flere til å snakke om psykisk helse, både gutter og jenter, sier daglig leder Lotta Fagerland-Taraldsen. De selger sine armbånd med tilhørende kontaktinformasjon til mental helse og SOS telefon via Tise og Instagram.

I tillegg til samarbeidet med Rådet for psykisk helse, er jentene i dialog med en lokal klesbutikk for salg av smykkene. De har også inngått et samarbeid med Fredrikstad fotballklubb som skal hjelpe de med å reklamere for ungdomsbedriften!

I NM så skal vi delta i følgende kategorier: beste sosiale entreprenør, beste markedsføring, beste videopitch, beste HR og beste regnskap . Vi er så utrolig spente, og er klare for NM!

"Vår visjon er at det skal være sykt kult å snakke om psykisk helse. Det er derfor vi heter Psykt kult UB!"

Deltagere

Frida Hultman Rakkenes, Andrea Elisabeth Adolfsen, Marie Tennøe (Fredrikstad)

Kontaktpersoner

Daglig leder: Lotta Dorothea Fagerland-Taraldsen, lotta.taraldsen@gmail.com, 966 21 538

Ansvarlig lærer: Per Anders Golden, per.golden@hnhvgs.no, 913 19 565

UE fylkeskontakt: Sille Solberg, sille.solberg@ue.no, 416 40 415

IMG 1026
Psykt Kult UB produkt