PlayCube UB – Buskerud videregående skole

PlayCube UB vil få flere i lek og aktivitet med sin egenutviklede aktivitetskube i tre, med ulike aktiviteter/spill på hver av sidene. Ungdommene går på Buskerud vgs, Salg, service og reiseliv og påbygg, og skal nå representere Viken fylke i NM Ungdomsbedrift 2022

PlayCubes videopitch

Ungdomsbedriften Play cube UB startet med et ønske om å skape mer spennende og aktive lekeplasser, fordi de ville redusere skjermtid og få folk til å være med sammen og sosiale i «den virkelige verden».

Gjennom videreutvikling har de skapt og produsert aktivitetskuben «Play cube». Med denne håper de å oppnå at folk i alle aldre har det gøy, får litt hjernetrim og trent logiske og motoriske ferdigheter. Play cuben består av mange ulike spill, og sidene kan skiftes ut, slik at brukeren aldri går lei! Målgruppen er derfor bred, helt fra barn, familier til eldre. Bedriften har hatt fokus på bærekraft i alle steg. Produktet i sefg selv bidrar til god helse og økt livskvalitet. Bedriften ønsket å lage en lokal produsert produkt av tre (mdf-plater av rester av trevirke), og det er designet uten skruer. Play cube UB vant mange priser på Fylkesmesterskapet, og skal delta i følgende konkurranser på NM: Beste yrkesfaglie bedrift, Innovasjonsprisen, Bærekraftsprisen og Beste forretningsplan.


"Det har vært veldig gøy, lærerikt og utfordrende å ha ungdomsbedrift – og vi er veldig, veldig, veldig stolte av det ferdige produktet vårt!"

Deltakere

PlayCube består av Mailén Høgfoss, Tobias Hamstad, Gard Hollerud, Annabel Bjørnø, Anine Hagen (alle Modum) og Karoline Nikkerud (Øvre Eiker)

Kontaktpersoner

Daglig leder Mailèn Høgfoss, 481 82 441, mhoegfoss@hotmail.com

Lærer Muharrem Emeci: 920 11 265, muharreme@viken.no

UE Viken: Erlend Eggen, 977 29 867, erlend.eggen@ue.no


Play Cube1
Play Cube3
Play Cube2
Play Cube UB