Neverland Vintage UB - Kirkeparken videregående skole

Neverland Vintage UB er en nettbasert vintagebutikk som selger brukte klær med en ukjent fortid. De gir kundene en helt ny handleopplevelse som går sømløst fra Tiktok og Instagram til nettsiden. De ønsker at folk skal redusere sitt forbruk med tanke på klimaendringer og kjøpe brukt. Ungdommene har markedsføring og går på Kirkeparken vgs, studiespesialisering og skal nå representere Viken fylke i NM Ungdomsbedrift 2022.

Neverland Vintage UB sin video:

De har 1000 kunder som sitter spent og venter hver gang de slipper nye varer for salg. Fram til dagen varene slippes for salg, bygger de opp en "FOMO" (fear of missing out) -følelse hos kundene. Neverland Vintage selger vintagetøy på nettet og har så stor suksess at de nå ønsker å starte AS. Ikke bare er de vintage i produktene de selger, hele konseptet er vintage, fra historiefortelling til bruk av kamera med gammeldags filmrull når de tar sine bilder.

– Det føltes helt surrealistisk. Vi har jobbet veldig hardt og målrettet for å kunne representere Viken i NM, men jeg ble litt overrasket, sier daglig leder Ludvig Rakeng Mpagi. Bedriften gjorde storeslem på Fylkesmesterskapet i Viken og tok hele 7 førsteplasser og en 2.plass og de skal også representere Viken i "Beste Ungdomsbedrift". På sin lanseringsvideo på Tiktok har de over 90000 visninger, de har helt klart truffet med sitt konsept med historiefortelling og bruk av sosiale medier i sin markedsføring.

- Da vi begynte med konseptet vårt, var det viktig for oss å bygge opp en merkevare. Vi har alltid bygd på historie og Peter Pans filosofi. Peter Pan var overbevist om at han slapp å bli voksen. Den grønnkledde og nesten alltid smilende karakteren levde et lykkelig liv i Neverland. Vi bruker hashtaggen #Neverlandcentury som skal representere oss som et community og all brukkthandel i Norge. Vi vil at folk skal redusere forbruket sitt gjennom å kjøpe brukt, samtidig som de får en helt ny opplevelse når de handler, fortsetter Mpagi.

I NM så skal vi delta i følgende kategorier: innovasjonsprisen, beste sosiale entreprenør, beste forretningsplan, størst verdiskapning og beste samarbeid med næringslivet, beste markedsføring, beste videopitch, bærekraftprisen, beste regnskap og beste ungdomsbedrift. Vi er så utrolig spente, og er klare for NM!

"Vår visjon er å revolusjonere det norske klesmarkedet for vintageklær, slik at det blir like naturlig å kjøpe brukt som nytt."

Deltagere

Sondre Solstad Ellingsen, Serina Blomstervik Mandelid, Jørgen Hjelseth Skaar, Maria Eliassen, Isabel Nordahl, Herman Andreassen (alle fra Moss)

Kontaktpersoner

Daglig leder: Ludvig Rakeng Mpagi, ludvigmp@viken.no, 949 80 340

Ansvarlig lærer: Christian Øberg, christiano@viken.no, 466 61 005

UE fylkeskontakt: Sille Solberg, sille.solberg@ue.no, 416 40 415

Neverland Vintage UB
Neverland Vintage UB logo
Neverland Vintage UB produkt

Nettsiden til Neverland Vintage