Godt Etter UB - Ski videregående skole

Godt Etter UB vil sette fokus på bærekraft og samfunnsbygging gjennom sin skreddersydde nettside og foredrag. De ansatte i bedriften er fra Ski videregående skole, studiespesialisering hvor de ansatte har hatt entreprenørskap som programfag. De skal nå representere Viken fylke i Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrift 2022.

Godt Etter UB har et brennende engasjement for bærekraft. Matsvinn er et stort globalt problem som de ønsker å gjøre noe med ved hjelp av en holdningsendring i samfunnet. Dette skyldes at matsvinn er et omfattende problem, men noe vi som enkeltpersoner kan bidra mye i, uten at vi trenger ny avansert teknologi. Derfor mener Godt Etter UB at dette er et problem de er med på å løse ved å tilby den manglende kunnskapen og viser at dette faktisk er mulig.

Slagordet vårt; «Vender vonde vaner».

Godt Etter UB sikret seg 1.plass i beste reklamefilm, 2.plass i både markedsføring og beste UB, samt 1. i HR som ga dem gullbilletten til NM. De utmerket seg i flere kategorier som bærekraft, forretningsplan og beste kundeopplevelse på nett. Det har resultert i at de i NM skal delta i beste HR, markedsføring, beste samarbeid med næringslivet, sosialt entreprenørskap, bærekraft og beste forretningsplan.

Høydepunktet til bedriften har vært kvalifikasjonen til NM. Det har vært deres mål helt siden oppstart i fjor høst. Nå, snart ett år senere, kan de stolt si at alt arbeidet, strevet og tiden de har brukt, var verdt det. Samtidig kjenner de på at det å kunne oppleve mestring som gruppe gjennom konkurranser og utvikling både innad og utad i bedriften har vært og er enormt gøy og lærerikt. De er takknemlige for alle opp- og nedturer, positive tilbakemeldinger og alle menneskene de har møtt igjennom prosessen, og de sitter igjen med en fantastisk opplevelse og masse erfaring de tar med seg videre.


"Å ha ungdomsbedrift har vært en utrolig god mulighet for å bli kjent med hvordan en selv, og et team kan utvikle seg til enhver tid, spesielt med gode arrangementer fra UE. Dette har gitt oss inspirasjon og vekket en gnist i oss alle, samt tatt det å være kreativ og nytenkende til et nytt nivå, med en smak av bedriftslivet. Vi er alle stolte over erfaringene og mulighetene vi har fått gjennom arbeidet med ungdomsbedriften."

Deltagere

Benjamin Moe Ullsgård, Marte Mørck-Solberg, Håkon Salvigsen, Ragnhild Marie Hildre, Andreas Horgen (alle fra Nordre Follo kommune)

Kontaktpersoner

Daglig leder: Benjamin Moe Ullsgård, godtetter.ub@gmail.com, 95337373

Ansvarlig lærer: Hans Olav Hedin, Hansh@viken.no

UE fylkeskontakt: Ingrid Lund, ingrid.lund@ue.no, 98624686

DSC03510
Skjermbilde 2022 02 25 kl 22 09 50