AUFU UB – Drammen videregående skole

AUFU UB vil sette fokus på ungdom og psykisk helse gjennom sin egendesignede bullet journal “Dette klarer jeg”. Ungdommene går på Drammen vgs, Studiespesialisering med entrepenørskap og skal nå representere Viken fylke i NM Ungdomsbedrift 2022

Aufus videopitch

Jentene i Av ungdom for Ungdom - eller Aufu UB - har alle et hjerte for psykisk helse. De har satt sammen og formet en helt unik bullet journal for ungdomsjenter mellom 12 til 16 år. “Dette klarer jeg” er en sammensetning av fagtekster fra helse sykepleiere, erfaringer fra eldre ungdom, tips og ikke minst kalendere og sider til å skrive ned egne følelser og tanker. I tillegg til at de har formet og designet boken helt selv har de fått med seg tegner Guro Skurdal Ødegård som går under navnet @Tegne_guro på instagram. Målet med boken er å gi ungdom et sted utenfor den digitale hverdagen hvor de kan la tanker løpe fritt, slappe av og fokusere på seg selv. Psykisk helse er grunnpilaren i hele arbeidet - derfor har bedriften valgt å donere 15% av overskuddet til Mental Helse Ungdom.

FN´s bærekraftsmål har også vært en viktig del av arbeidet til jentene i Aufu. De har spesielt fokus på bærekraftsmål 3 - god helse og mål 12 - ansvarlig forbruk. De legger vekt på at god fysisk og psykisk helse er det helt grunnleggende for å oppnå de andre bærekraftsmålene. Deres arbeid med bærekraft resulterte i 1.plass på FM for prisen “Beste bærekraftige entreprenør” som sender dem til digitalt intervju i NM. I tillegg stakk de av med en 2. plass i “Beste forretningsplan”, “Beste HR-Bedrift”, “Beste markedsføring” og den gjeveste prisen av de alle: Beste ungdomsbedrift i Buskerud.

I NM skal jentene delta i kategoriene: Beste ungdomsbedrift, beste HR-bedrift, beste sosiale entreprenør, bærekraft prisen, beste forretningsplan og beste regnskap.


"Perioden med ungdomsbedrift har brakt frem mange følelser i oss. Vi har opplevd følelsen av å være kjempe lei og demotiverte. Vi har kjent på det å stå fast og ikke komme videre med det vi jobber på. Vi har hatt diskusjoner og konflikter. Men - det å jobbe med ungdomsbedrift vært noe av det gøyeste, mest lærerikt og ikke minst mest motiverende vi noen gang har gjort"

Deltakere

Ina Cecilie Bechensten Johnsen - Daglig leder - Drammen

Mille Berg Knudsen - Personalansvarlig - Drammen

Christina Fjeldhaug Green - Markedsansvarlig - Drammen

Maren Holseter - Økonomiansvarlig - Drammen

Selma Karoline Grendar - Produktansvarlig og kontaktperson - Lier


Kontaktpersoner

Aufu: Ina Cecilie Bechensten Johnsen, 906 28 211, ina.bechensten@gmail.com
Lærer Hege Snoghøj, 934 66 700, hegesn@viken.no

UE Viken: Erlend Eggen, 977 28 67, erlend.eggen@ue.no

Aufu UB

Aufu
Aufu 1
Aufu 3
Aufu4
AUFU bilde2
AUFU UB4