Ofte stilte spørsmål

Det oppstår ofte mange spørsmål knyttet opp mot fylkesmesterskapet, og her har vi prøvd å svare på de som ofte kommer. Har du et spørsmål? Send det gjerne inn til oss på viken@ue.no.

Følg oss også på Instagram, der vil vi legge ut gode tips og råd: @ue_viken.

Hva vinner man?

I noen av konkurransene vinner man NM-deltakelse som inkluderer kost, losji og deltakeravgift. I andre konkurranser vinner man pengepremier. Hvilke konkurranser som gir hvilke premier står oppført i konkurranseheftet.

Nyhet 20/2: UE Viken har også fått muligheten til å sende vinneren av "Beste salgsteam" til salgsmesse i Zürich i Sveits 1. - 3. juni (med inntil 5 elever + 1 lærer). Der vil UB'en få delta på National final of Switzerland.


Hva skjer dersom vi ikke har sendt inn materiell innen tidsfristen?

Da blir både dere og vi lei oss! En frist er en frist og man blir da avmeldt i den aktuelle konkurransen.


Hva skal videopitchen brukes til?

Alle ungdomsbedriftene som deltar på FMUB må sende inn en videopitch på maks 1 min i forkant. Denne kommer vi til å dele med juryene i hver enkelt konkurransekateogri i forkant av mesterskapet - slik at de kan bli bedre kjent med dere. Pitchen bør derfor gi et godt inntrykk av ungdomsbedriften og deres forretningsidé. Se tips til hvordan du kan bygge opp en pitch her - og tekniske tips her. Husk at alle som er med i videopitchen må godkjenne dette (Alle i UBen må ikke nødvendigvis filmes, man kan være kreativ og finne andre måter å presentere bedriften på).

Vi kommer til å kåre vinnere blant alle videopitchene som blir sendt inn, så ta gjerne en titt på kriteriene for hva juryen ser etter!

Dersom dere ikke har sendt inn videopitch får dere fortsatt delta på FMUB, men da vil juryene ha dårlige vurderingsgrunnlag.


Hvem er juryen i konkurransene?

Juryen består av representanter fra arbeids- og næringslivet, studenter og tidligere UB-elever. Ungt Entreprenørskap har håndplukket folk til å være dommere på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de dømmer. Det er dyktige og hyggelige folk som vil møte dere i intervjuene. Vi legger ut en oversikt når arrangementet nærmer seg.


Hjelp, vi har lastet opp feil materiell!

Sånt skjer! Enten om dere har lastet opp feil bidrag, har oppdatert bidraget deres eller ønsker å endre på ting (og det er før innleveringsfristen 23. februar): Ta kontakt med oss! Dersom det er små endringer kan vi legge inn oppdatert materiell. Hvis det er mange ting som skal endres, kan dere sende inn innleveringsskjemaet på nytt (inkludert alt materiell og infoen dere må skrive inn). Derfor anbefaler vi dere å vente med å laste opp bidragene til dere er helt klare og sikre på at alt er riktig - men likevel i god tid før innleveringsfristen. Få gjerne en lærer til å se over først.

Et tips: læreren deres har oversikt over hva dere har lastet opp og ikke! Så snakk med dem om dere mistenker at det har skjedd noe feil, så kan han/hun sjekke for deg.

NB: ABSOLUTT SISTE FRIST for innlevering er 23. februar klokken 23.59. Etter denne fristen vil vi gjennomgå alle bidrag og sende dem videre til juryene for vurdering.


Skal vi presentere fra en scene?

Neida - slapp av! I de aller fleste konkurransene vil dere møte de ulike juryene når dere står på stand. Det er bare i kategorien "Beste ungdomsbedrift" at man også må pitche live - dette skjer i et eget rom, kun foran juryen og eventuelt læreren deres. Se mer om dette i konkurransekriteriene. Deltagerne i "Beste ungdomsbedrift" vil få en egen mail med info.