Brita er en av de rauseste ungdomsbedriftslærerne vi kjenner!

I går ble Brita Engeseth kåret til årets entreprenørskapslærer i Vestland fylke. Overraskelsen var stor da elever fra hennes tidligere ungdomsbedrifter og Ungt Entreprenørskap kom på besøk til Sotra videregående skole i lunsjpausen.

Hvert år kårer Ungt Entreprenørskap Vestland årets entreprenørskapslærer. Denne læreren har fremmet entreprenørskap og lagt særs godt til rette for at elevene skal få jobbet med verdiskaping, erfaringslæring, kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet gjennom sine ungdomsbedrifter. Elever fra tre ulike kull med ungdomsbedrifter stilte opp i går for å feire sin tidligere restaurant og matfagslærer.

"Det er så mye engasjement, så mye energi og så mye vilje til å sørge for at elevene sine lykkes."
sier Mads Nilsen fra ungdomsbedriften Tang og Tare UB som gikk ut fra skolen i 2016.

-Brita er en av de rauseste ungdomsbedriftslærerne vi kjenner. Hun bryr seg dypt om alle sine elever og fremsnakker dem for deres kompetanse og personlige evner. Hun er utrolig god på å bygge team og se hver enkelt elev samtidig.

Når det kommer til kreativitet og bærekraft er et ungdomsbedriftsår med Brita aldri kjedelig. Fra bedriftene på Sotra sitt kjøkken har vi fått servert alt fra tare og larver til lokalutviklede kjøttboller basert på sau (ikke lam) og geit, forteller Ingrid Stensnes, fagansvarlig i Ungt Entreprenørskap Vestland, når hun skal forklare hvorfor Brita ble vinneren av årets pris.

Stensnes forteller videre at hun beundrer Brita for hennes uredde tilnærming til nye tema, stå på evne og raushet til mennesker rundt seg.

- Om mine barn noen gang ønsker å ta restaurant og matfag så skal jeg sende dem til Brita. Da vet jeg at de er i de beste hender, sier Stensnes.