Vinnere av Regionsmesterskap for elevbedrifter

Tims lys3

Vinneren av beste elevbedrift går til TIM'S LYS EB, ved Slåtthaug skole. Her er det tydelig at bedriften har lært mye underveis. Elevene har vært svært løsningsorientert når de har møtt på problemer. De viser stor modenhet og refleksjon rund egne verdier som; samarbeid, bærekraft og ikke minst hvordan det de gjør kan påvirke andre. Gratulerer så mye!

IMG 20220420 095615 01

Andreplassen i kategorien beste elevbedrift går til en bedrift som viser god forståelse for tjenestene de leverer og lærdommen de får underveis. I intervjuet forteller de om målgruppe, og hvordan de bruker lokalavisen og næringslivet til å bygge bedriften. De viser god forståelse for økonomi med å reinvestere pengene i bedre utstyr, og høster gode tilbakemeldinger fra lokale hytteeiere som har fått hjelp til ulike oppgaver. Andreplassen i Beste Elevbedrift går til EB Skjærgårdstjeneste.

Fruktnettet eb

Vinneren av bærekraftsprisen har et produkt som bidrar til å redusere plast. Det kommer tydelig frem i både Pitch og samtale, at bærekraft er en stor motivasjon bak produktet. Alle elementene i produktet er nøye gjennomtenkt, og bedriften kan vise til flere av FN sine bærekraftsmål. Vinner en bærekraftsprisen er Fruktnettet EB, som er et heklet nett av bomull som skal redusere bruken av engangsposer i fruktavdelingen på butikker.

IMG 20220420 095615 01

Andreplassen i bærekraftsprisen går til en bedrift som har implementert FN sine bærekraftsmål inn i bedriften, og produktet deres. De har gode refleksjoner rundt målene, og hvordan bedriften jobber med kortreist mat. Andreplassen går til EB matfolka ved Tysnes skule.

81294 CA1 DC7 A 41 D4 A573 EB05 C6 D5 CC3 A

Bedriften viser til et godt og gjennomtenkt produkt som har historiske røtter og som blir godt mottatt i markedet. Målgruppene til bedriften er tydelig definert. Bedriften har god forståelse av materialbruk og hvorfor denne kan nyttes i sluttproduktet. Førsteplassen i beste produkt er Sprakjegutane EB, fra Voss ungdomsskule.

Super rask vask

Elevene hadde satt seg godt inn i hvordan man best mulig leverer tjenesten som bedriften tilbyr. De har vert hos en annen bedrift å lært seg hvordan de vasker biler skikkelig. Juryen ble imponert over hvor mye de kunne om detaljene og hvor mye tid de hadde lagt ned i å lære seg å utføre bilvasken. Kun fornøyde kunder! Andreplassen i bete produkt går til Super rask vask EB.

IMG 4532

Førsteplassen i beste pitch går til en bedrift som klarte å fenge oppmerksomheten til dommeren, både med god innlevelse og med kreative filming. Det kommer tydelig frem hva de selger, og hvorfor en skal kjøpe det. Vinneren av beste pitch går til elevbedriften EB 5118.

Upcycle

Det er tydelig at bedriften har brukt mye tid på å lage en skikkelig god video pitch. Bedriften ble presentert på en fin måte, og produktet kom tydelig frem. Elevene kommuniserte tydelig og klart hvorfor deres forretningside var bærekraftig og juryen ble svært imponert over bedriften. Vi gleder oss til å se et ferdig produkt! Andreplassen i beste pitch går til Upcycle EB fra Rothaugen skole.

Screenshot 2023 04 13 09 44 00

Førsteplassen i beste team tildeles en bedrift som viste til gode refleksjoner rundt samarbeidet i gruppen, og hvordan de hadde håndtert ulike utfordringer, som at noen av materialet hadde forsvunnet. Rollefordelingene internt spilte på styrkene til de ulike elevene, og det kom godt frem at alle har bidratt. Det beste teamet tildeles elevbedrift SJ armbånd fra Rå skole.

Gjennbruksten2

Bedriften viste til god fordeling av roller og at en må gå inn for å få til et samarbeid. Det å knytte roller til spesifikke oppgaver har gitt suksess og dette beskrev bedriften på en god måte. Andreplassen i beste team går til Gjennbruksten EB, fra Voss ungdomsskule.

IMG 20220420 095615 01

Vinneren av Spis#MerAv viser tydelig at et sunt og godt kosthold har vært i tankene gjennom hele prosessen. I pitchen kunne de vise til flere gode grunner til å velge den lokale og kortreiste maten som de solgte, og hvilke fordeler den type mat ga i forhold til kostråd. Bedriften har bruk FN sine bærekraftsmål aktivt innad i bedriften, og kunne vise til flere mål som passet til formålet deres. Vinneren av Spis#MerAv er elevbedriften EB matfolka, fra Tysnes skule.

Microsoft Teams image 3

Bedriften kan vise at de har en forståelse for kostholdsråd og har tatt i bruk et eksisterende produkt i naturen og laget et produkt som er etterspurt i markedet. Bedriften viser og at de har forståelse for kostholdsråd i valg av produkt. Andreplassen i kategorien Spis#MerAv går til Blåbærsylta EB, fra Voss ungdomsskole.

KLUS kantine eb

Bedriften viser at de har fokus på bærekraftig kantinedrift ved å fokusere på å bruke rester fra skolekjøkkenet. De har også konkurranse mellom elevene der de utfordres på ressursbruk i matlagingen, noe som motiverer til å tenke nøye gjennom innkjøp. Spesielt imponert var juryen over bedriften sin satsing på catering for kommunale møter. Bedriften serverer her delikate snitter med fokus på kreativitet og nytenking. Tredjeplassen i kategorien Spis#MerAv går til KLUS kantine EB, fra Kleppestø ungdomsskole.