Vinneroversikt RMSB 2022

Her finner du en oversikt over alle vinnere, samt juryens begrunnelser. Vi ønsker å gratulere alle studentbedrifter både vinnere, nominerte og deltagende!

Vårt NM-lag er som følger:

  • NoAce SB
  • Samme Ulla SB
  • Psykt Sterk SB
  • Vedi Verde SB
  • Carbonite SB
  • Takk For Sist SB
  • Samlepunkt SB

Beste Studentbedrift

IMG 4394

1. plass NoAce SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Årets vinner leverer på mange områder. Gjennom sin entusiastiske og energifulle pitch opplevde vi en enkel og praktisk løsning. De bidrar til bærekraft, spesielt om de når sitt potensiale med et stort internasjonalt marked.

Den beste Studentbedriften i Vestfold og Telemark 2022, som skal delta på NM for Studentbedrifter og representere fylket vårt kommer fra Porsgrunn og heter No Ace SB!

IMG 4396

2. plass Samme Ulla SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø

Jurybegrunnelse: Et spenstig og kreativt produkt som raskt løser et hverdagsproblem. Bærekraftig løsning med kort vei til markedet. Rådyr som er glad i blomsterknopper, går en tøff tid i møte. Det er ikke noe tull med ull….

IMG 4397

3. plass Vedi Verde SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Tidsrikig løsning som er kommet svært langt i sin utvikling. Bygger på et solid markedsarbeid, og med fremoverlente medarbeidere.

Skjermbilde 2022 05 12 kl 20 19 50

4. plass Psykt Sterk SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Bedriften hadde en god forretningsplan med en tjeneste som kan gi en stor samfunnsnytte inn i forebyggende psykisk helse for barn og ungdom.

IMG 4398

5. plass Carbonite SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø

Jurybegrunnelse: Et solid grunnarbeid, med et produkt som er lett å bruke og det gir både økt vekst og klimagevinst, med kort vei til markedet

Beste Markedsføring

IMG 4396

1. plass Samme Ulla SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø

Jurybegrunnelse: En særdeles gjennomført merkevare hvor ingenting var overlatt til tilfeldighetene.

Vi ble fra vårt perspektiv særdeles imponert over jobben som var gjort med å identifisere målgruppe, utvikle en distinkt merkevare, og en svært detaljert markedsplan. Heldigvis var alt annet også av «samme ulla»

Skjermbilde 2022 05 12 kl 20 19 50

2. plass Psykt Sterk SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Tilbudet baseres på god markedsanalyse og innsikt om problemstillingen de skal være med på å løse. Gjennomført forretningsplan og profilering.

IMG 4398

3. plass Carbonite SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø

Jurybegrunnelse: Allerede etablert seg på markedet med et svært relevant produkt. Viste god bransjeforståelse, fin profilering, og kunne argumentere godt for både produkt og pris.

Beste sosiale entreprenør

Skjermbilde 2022 05 12 kl 20 47 43

1. plass Psykt Sterk SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Studentbedriften har identifisert et definert, godt beskrevet, dokumentert og tiltakende sosialt problem. Det er en god start!
Så har de utviklet et forslag til en godt begrunnet og adekvat løsning på problemet – en god fortsettelse!

Men er det gjennomførbart? Ja, det tror vi i juryen at det er, og Studentbedriftens egen gjennomførte pilot underbygger det. Bra jobba!

Bedriften gjør noe veldig bra – men vanskelig, når man står stilt overfor et udekket sosialt behov. De fokuserer på muligheter og ressurser hos folk. Å fokusere på muligheter og ressurser er spesielt vanskelig i det sosiale entreprenørskapet hvor utenforskap, redisert livskavlitet og skade fort kommer i fokus.

Årets vinner går ikke i noen av disse grøftene. De har gode svar på alle våre blide men inkvisitoriske spørsmål. Forretningsmodellen er krevende – men det er ikke deres feil. Det er vanskelig å være både frelsere og forretningsmenn og kvinner, i dette tilfelle – i den norske modellen. Er det noen som vil klare det er det likevel dagens vinner av prisen for beste sosiale entreprenører – fordi de er sykt gode, eller psykt sterke, for å bruke dere eget navn.

Beste sosiale entreprenør 2022, som skal delta på NM for Studentbedrifter, kommer fra campus Porsgrunn og heter Psykt Sterk SB !

Bærekraftsprisen

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 28 28

1. plass Carbonite SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus

Jurybegrunnelse: Vinneren har et sirkulært produkt som det er behov for i markedet. Selskapet tilbyr et klimavennlig substitutt og løser et avfallsproblem, og har stort potensiale for skalering.

1.plass i Bærekraftsprisen kvalifiserer også til NM for Studentbedrifter. Vinneren kommer fra campus Bø og heter Carbonite SB

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 30 07

2. plass Vedi Verde SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Selskapet tilbyr en løsning innenfor en bransje som står for en stor del av energi- og klimautfordringene på global basis. De tilbyr helhetlig rådgivning basert på god bærekraftskompetanse. Med slike tjenester kan en av de største problembransjene bli en del av løsningen!

IMG 4398

3. plass Samme Ulla SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Selskapets produkt løser en lokal utfordring og fokuserer på å skape verdi av avfall. Selskapet er spennende posisjonert i forhold til aktuelle markedstrender.

Beste HR-bedrift

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 32 35

1. plass Takk For Sist SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Jurybegrunnelse: Studentbedriften viser kunnskap og forståelse rundt strategisk HR-arbeid og dette kommer godt frem i forretningsplanen og gjennom intervju på stand.

Studentbedriften har benyttet verktøy i HR-arbeidet og de har iverksatt konkrete tiltak og sett at de har gitt resultater.

De går av med seieren selv om deres HR-ansvarlige var borte i dag pga sykdom.

Beste HR-bedrift 2022 skal til NM for Studentbedrifter og kommer fra Porsgrunn og heter TakkForSist SB !

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 34 06

2. plass Samlepunkt SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Notodden

Jurybegrunnelse: Studentbedriften har definert egen HR-strategi med kjøreregler for bedriften, samt kjerneverdier for godt samarbeid. Selv med fysisk avstand mellom dem har de samarbeidet meget godt. 2.plass går til Samlepunkt UB.

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 36 05

3. plass Samme Ulla SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus

Jurybegrunnelse: Har mange gode HR-elementer i forretningsplanen og de har forstått viktigheten av godt HR-arbeid. Vil trekke frem godt HMS-fokus. 3. plass går til Samme Ulla UB.

Gunnar Knudsen-prisen - Beste innovasjon

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 40 22

1. plass Carbonite SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus

Jurybegrunnelse: Studentbedrifter treffer godt på alle kriterer. Juryen er imponert over nettverket de har bygget, og bruken av lokale leverandører. Løsningen er enkel men samtidig like genial og muliggjør karbonfangs på stor skala og har stort komersielt potensial.

Vinneren av Gunnar Knudsen Prisen – beste innovasjon 2022 som er eiet av Skagerak Energi skal delta på NM for Studentbedrifter og kommer fra Bø og heter Carbonite SB!

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 41 55

2. plass Samme Ulla SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus

Jurybegrunnelse: Studentbedriften imponerer med stort nettverk, mange samarbeidspartnere og bruker et råstoff som lenge har vært klassefisert som avfall. De har funnet et marked mange ikke tenker på, og har høy innovasjonsgrad med et enkelt produkt.

Skjermbilde 2022 05 12 kl 21 43 36

3. plass Psykt Sterk SB

Universitetet i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn

Juryebegrunnelse: Studentbedriften innoverer i et tradisjonelt marked med voksende behov. Juryen er imponert over markedsforståelsen og at de har vært tidlig ute og testet produktet. Løsningen treffer et samfunnsviktigbehov.

Klikk dere inn her for å ta en titt på bilder fra dagen: Regionmesterskapet for studentbedrifter 2022 - Magiske øyeblikk