Fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter

Velkommen til Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter 20. - 21. mars 2023!

I løpet av et vanlig år er fylkesmesterskapet det aller viktigste og største arrangementet vi i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark gjennomfører. Elever fra videregående skoler i hele fylket har i løpet av det siste skoleåret etablert og driftet sine nyoppstartete ungdomsbedrifter, fra Harstad i sør, til Kirkenes i øst. Nå skal de konkurrere for å se hvem som har lært mest om ledelse, markedsføring, pitching, og mye, mye mer!

Generell info og frister

Dato: 20. - 21. mars 2023. Vi arrangerer et fysisk Fylkesmesterskap i Tromsø 21. mars, festmiddag og utdeling av forhåndsjuryerte priser 20. mars.
Påmeldingsfrist: 4. - 11. januar 2023. Les mer om påmeldingen her eller meld dere på fylkesmesterskapet her. Husk å skriv ned hvilke kategorier dere melder dere opp i.

Konkurransemateriell: Frist for opplasting 7. mars, dette sendes til juryene. Lenken blir tilsendt til daglig leder og ansvarlig lærer.

Digitale intervju: Aktuelle intervjuer foregår i perioden 13.-16 mars pga vinterfeiren. Dere vil få innkalling til Teams/Zoom. Nærmere beskjed gis. Alt etter som hvor mange påmeldte, vil intervjuene være på 5-10 minutter.

Fysisk intervju: Aktuelle intervjuer vil foregå under selve fylkesmessen tirsdag 21. mars på Jekta. Tidsplanen vil bli sendt ut til påmeldte ungdomsbedrifter, der juryen besøker den enkelte stand.

Prisene: Det deles kun ut én 1., 2. og 3. plass i hver kategori, da årets fylkesmesterskap er slått sammen som et fylke.

Beste UB: "Beste UB" gjennomfører intervju digitalt før fylkesmesterskapet, samt en kort samtale på stand. Til NM 27.-28. april vil UETF være representert med én ungdomsbedrift i kategorien "Beste UB".

Egenandel: 300,- per elev som deltar og UB-lærer. Dette skal dekke gallamiddag, programfestet måltider etc.

Hva dekker UETF:

- Transport: Billigst mulig reisevei, tur/retur for inntil fem personer i ungdomsbedriften, samt en ansvarlig lærer.

- Overnatting: Overnatting på hotell fra 20. - 21. mars for inntil fem personer i ungdomsbedriften, samt en ansvarlig lærer.

- Måltid: Programfestet måltid 20. - 21. mars. Dette betyr gallamiddag 20. mars kl. 20:00 og lunsj 21. mars på Jekta Storsenter. Frokost får dere på hotellet.

UETF betaler derfor programfestet måltid, transport og overnatting for inntil fem personer i ungdomsbedriften, samt en ansvarlig lærer. Ut over dette står skolen ansvarlig for kostnadene. Vi må derfor vite om dere trenger overnatting fra 20. - 21. mars og hvilke fem (navn) som skal ha overnatting i påmeldingsskjemaet. Vi sender informasjon om hvilket hotell dere blir booket inn på i etterkant av påmeldingen til daglig leder og lærer.

FMUB36 Streaming 2021

Årets Fylkesmesterskap

I år avholdes Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter 20. - 21. mars. I fjor konkurrerte ca. 60 ungdomsbedrifter, og ut i fra det vi har sett i løpet av høsten forventer vi enda flere i 2023. Det er totalt 17 kategorier for bedriftene å delta i, og vinneren av kategorien "Beste ungdomsbedrift" får i tillegg muligheten til å representere Troms og Finnmark under Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i april.

Høres dette lovende ut? For ungdomsbedrifter som ønsker å melde seg på er fristen for påmelding 11. januar. Les mer om påmelding her og/eller meld dere på her.

FMUB Harstad 22 19

Ett stort mesterskap

For første gang gjennomføres Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter som ett stort mesterskap på tvers av Troms og Finnmark. Det betyr at elever fra hele Fylket samles og konkurrerer mot hverandre i Tromsø 20. - 21. mars.

Enkelte kategorier er forhåndsjuryerte, men for alle andre gjennomføres intervjuene under selve mesterskapet.

Hva ser juryen etter? Les mer om konkurransekriteriene her!


Kontaktpersoner for Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter, 2023:

Profileringsfotoprofilering Alta Tromsog Finnmarkfotograf TS Foto Design 1949
Ildri Jørgensen
Prosjektleder og ansvarlig høyere utdanning
Trine UETF 2021
Trine Hogseth
Rådgiver, VGS-ansvarlig Finnmark