Til hovedinnhold

Studentbedrift

Råd og tips fra studenter og forelesere

Her har vi samlet mange gode tips og erfaringer fra både studenter og forelesere. Ungt Entreprenørskap har jobbet med Studentbedrift i nesten 20 år. Videoene nedenfor gir et spennende innblikk i studentenes arbeidshverdag og opplevelser, forelesernes erfaringer med Studentbedrift som læringsarena, og verdien av arenaer som fylkesmesterskap og norgesmesterskap for studentbedrifter.

Tor Haugnes, foreleser ved Handelshøyskolen BI, har i mange år jobbet med Studentbedrifter som en del av Bachelorgraden i entreprenørskap. Hør hva han sier om verdien av Studentbedrift.

Gutta på Ås SB er en studentbedrift fra NMBU som ble etablert i 2016. Hør på deres erfaringer med etableringen av deres studentbedrift som en del av utdanningen. Her kan dere også se pitchen deres under NM for studentbedrifter 2016.

Flere studenterfaringer fra arbeidet med studentbedrift ved NMBU ser du filmen nedenfor. Fokus på samhandling, nettverksbygging, pitcher, og ikke minst mestringsfølelse og tro på seg selv står sentralt.

Oslo studentinnovasjon var et initiativ som ble satt i gang i 2017. Ulike steder i Norge finnes det gode initiativer og muligheter for å inkludere studentgründere i økosystemet for oppstartsbedrifter. Oslo studentinnovasjon er et eksempel på dette.