Til hovedinnhold

Studentbedrift

Nettverk

Det er ikke hva du kjenner til, men hvem du kjenner - å kjenne de rette personene kan være til god hjelp ved oppstart og utvikling av studentbedriften.

Nettverk gjennom samarbeid skaper fleksibilitet og styrke, og dermed økt konkurransekraft. Nettverksbygging handler om å bygge tillit, og krever mer enn bare håndhilsning. Et nettverk handler om å gi for å få, og det gir begge parter en mulighet til å vokse. Å bygge et solid nettverk med nyttige forbindelser handler om å sette andre først.

Studentbedrift og naeringsliv

Deres familie og venner utgjør et viktig nettverk og kan være en god ressurs i oppstartsfasen. Etterhvert må dere sannsynligvis utvide nettverket til et mer ”profesjonelt nettverk”.

Nettverket er en kilde til ekspertise, hjelp og kunnskap fra andre bedrifter som har eksistert lengre. Snakk med mentor og veilederen deres, de har sikkert et nettverk som dere kan få del i.

Får dere invitasjoner til nettverksmøter bør dere si ja. Målet for dere på slike møter er å skape relasjoner og et positivt omdømme for studentbedriften. Ha gjerne god pitch om studentbedriften som er kort og konsis.

Flere og flere unge gründere og innovatører søker sammen i nettverk for å finne inspirasjon, hjelp og samhold, se en oversikt på våre sider om veien videre eller hvordan kan Startup Norway hjelpe til.