Til hovedinnhold

Studentbedrift

Hvorfor drive studentbedrift?

Over 70% av studenter opplever en positiv personlig utvikling etter studentbedrift, men også mange flere områder som også er nyttige i arbeidslivet: samarbeid, nettverksbygging og selvtillit/mestring.(Prospera stiftelsen undersøkelse, 2021). I denne podcasten kan dere lytte til en samtale mellom tidligere SB-er og våre kollegaer i UE Agder om hvorfor drive SB.

«Å jobbe med studentbedrift har lært meg å holde ut og ikke gi opp når jeg føler jeg møter veggen. Det har også lært meg hvordan jeg kan starte en bedrift selv, og ikke minst hvordan jeg kommer i kontakt med de menneskene som kan hjelpe meg med å finne de gode løsningene. Det er da den gode følelsen kommer, når du finner løsninger etter å ha møtt krevende utfordringer

Linda Skjelbred, Student ved USN i 2018 .

"Jeg fikk selv muligheten til å gå fra skolebenken til å bli med på et oppkjøp av den Norske delen av et større svensk entreprenørkonsern og sitter nå som eier, styremedlem og jobber som prosjektleder på noen av Norges største kontrakter innen samferdsel. Dette er i stor grad takket være kompetansen jeg klarte å tilegne meg i løpet av året med Studentbedrift og Entreprenørskap.

For meg har nøkkelferdigheter som organisering, nettverksbygging, analysearbeid, kontraktsforvaltning og ikke minst presentasjonsteknikker vært avgjørende for hvordan jeg har fått muligheter og benyttet disse videre i jobbsammenheng.
"

Per Egil Ekroll, Indago SB (Studentbedrift fra USN 2016)