Til hovedinnhold

Studentbedrift

Hva er Studentbedrift?

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir deg som student kunnskap og ferdigheter i bedriftsetablering, arbeidsrelevant praksis, og en arena for samarbeid. Du jobber med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift gjennom ett semester eller ett studieår. Studentbedrift planlegges og gjennomføres alltid i samarbeid med ditt universitet, høyskole eller fagskole, som en del av ditt studieprogram (studiepoeng givende).

Hvorfor Studentbedrift?
Der er mange grunner til å jobbe med studentbedrift - også til mange formål. Gjennom å drive egen studentbedrift får du brukt teoretisk kunnskap i praksis, for ditt fagområde. Du kan også bruke din studentbedrift på vei til en AS, og se hvordan markedet responderer på forretningsideen til bedriften din. Er du lærerstudent, kan studentbedriften gi deg en veldig god innføring i vår pedagogisk program.

Uansett formål, er du med på noe ekte: en studentbedrift registreres i Brønnøysundregistrene som egen juridisk enhet. Det er en fantastisk mulighet for læring, og du er med på hele løpet - start, drift og avvikling (innen 12 måneder må studentbedriften avvikles og du må sende årsrapport til Ungt Entreprenørskap).

Med studentbedrift får du en veileder ved studiestedet, og du skaffer deg en dedikert mentor med relevant erfaring fra arbeids- og næringslivet. Denne mentoren bidrar med veiledning, innspill og faglig hjelp. Varigheten på gjennomføringen av programmet Studentbedrift varierer, og kan tilpasses med tanke på studieplaner, lokale rammebetingelser og faglige krav.

Les mer om hvordan du kommer i gang, og hvilke formelle krav som må være på plass her.