Til hovedinnhold

Studentbedrift

Veien videre - livet etter SB

Adam winger GI Flf KX23rc unsplash

Hva nå? Skal dere satse videre? Gjennom studentbedriften har dere kommet i kontakt med mange mennesker fra ulike miljøer. Dere har utviklet et nettverk som det er lurt å ta vare på. Tenk på at det blir viktig å bearbeide disse relasjonene fremover, og ikke minst kan disse kontakten være til stor nytte for de av dere som går og tenker på å etablere bedrift.

Er veien videre fra studentbedrift en AS, eller kan man ta med seg erfaringen som "intraprenør" i en annen organisasjon?

I denne podcasten kan dere lytte til en samtale mellom tidligere SB-er og våre kollegaer i UE Agder om livet etter SB.

Hvis dere vil fortsette å drive en AS, finnes det mange steder og miljøer der unge gründere samles, en del av dem er det referert til her .

GODE HJELPERE

ALTINN har samlet det meste av det dere trenger å vite for å etablere dere som næringsdrivende og drive næringsvirksomhet i Norge. De har også en egen oversikt over støtteordninger i Norge.

Innovasjon Norge har en egen side for gründere, de tilbyr kurs, rådgiving, nettverksbygging, mulighet for finansiering mm:
Prøv Gründertelefonen – 800 50 789
Ide til Marked (Her lærer man om alt av støtteordninger og hvilke prosjekter som kan få støtte + møte IN rådgivere)
Hva slags finansiering kan IN tilby
Mest aktuelle tilskudd å søke på ( Etabelertilskudd/Markedsavklaringstilskudd)
Vil du løse Globale Problemer?
Verktøy for forretningsutvikling
Kompetanseprogrammer for internasjonal forretningsutvikling

www.etablerer.no - inneholder en elektronisk etablererskole og en interaktiv møteplass for etablering av egen virksomhet. Tilbudet er gratis.

CONNECT Norge - er en ideell stiftelse som tilbyr kostnadsfri veiledning til gründere og vekstbedrifter og kobler disse med kompetansebedrifter og investorer.

Inkubator- og co-working- miljøene er nyttige i en oppstartsfase, blant annet Nyskapingsparken i Bergen, Gründerweb i Agder, StartUp Campus i Oslo, StartOpp Klosterøya (Telemark).