Til hovedinnhold

Studentbedrift

IPR - Immaterielle rettigheter

Er forretningsideen deres så unik at den bør beskyttes?

Eierskap til innovasjon kan være vanskelig å sette seg inn i, men alle må ha en bevist forhold til det. HER finner dere en guide til IPR plan.

Det kan være nødvendig å beskytte forretningsideen slik at andre bedrifter ikke kan kopiere eller markedsføre samme vare eller tjeneste i konkurranse med dere. Dere kan beskytte ideen juridisk, eller ta ulike praktiske grep for å hemmeligholde og beskytte den. Det kan være lurt å sette seg inn i hva som menes med patent, varemerke - og designregistrering, og diskutere om dette er aktuelt for deres studentbedrift.

Patentstyret er vår samarbeidspartner i arbeidet med rettigheter og beskyttelse (IPR). De har utviklet en enkel guide som dere kan laste ned i materielI og ressurser til høyre. I tillegg har de mange nyttige ressurser dere kan bruke, som eksempelvis velgekte.no og gode verktøy i arbeidet med å undersøke mulighetene for varemerkebeskyttelse eller patent. Disse verktøyene og tjenestene inkluderer Patentstyrets søketjeneste etter varemerker, design eller patenter, og søk etter domenenavn og foretaksnavn.

Patentstyret holder regelmessige spørretimer for studenter (1/semester). Click HER for å sjekke og delta på neste spørretime.