Til hovedinnhold

Studentbedrift

Stiftelse og registrering

Har dere alle formelle krav på plass, er dere klare for å registrere studentbedriften og få eget organisasjonsnummer.

Alle studentene som deltar i studentbedriften må registrere seg hos Ungt Entreprenørskap i eget nettløsning. Her kan dere opprette bruker for alle ansatte, og finne alle detaljer rundt betaling av registreringsavgift.

Veilederen deres må også registrere seg i det samme systemet før dere får registrert studentbedriften, og det er en fordel om mentor gjør det samme.

Følgende detaljer må være klare FØR dere starter registreringen:

  • Navn på studentbedriften (må inneholde enten SB eller Studentbedrift). Hvis dere skal endre navnet senere, må dere holde en ekstraordinær generalforsamling.
  • Hvilke roller/stilling dere ønsker å ha.
  • Navn og adresse på studiestedet. Hvis dere kommer fra ulike studiesteder skriv inn adressen til studiestedet der studentbedriftens veileder er ansatt.
  • Kort beskrivelse av forretningsideen (maks 250 tegn)
  • Bestemme hva et eventuelt overskudd i studentbedriften skal anvendes til.
  • Bestemme hvem av studentene som skal ha signaturrett. Signaturrett betyr hvem som skal ha fullmakt til å skrive under på viktige avtaler og dokumenter, på vegne av studentbedriften. Vi anbefaler to styremedlemmer i fellesskap. Flere banker krever at det er to personer som har signaturrett, se oversikt over din lokale bank vi har avtale med her.

Andelseier og kapital innhenting

Alle i studentbedriften må eie minimum en andel hver. Disse er ikke knyttet til registreringsavgiften. Dere kan selge andeler for inntil 20.000 NOK for å hente kapital. En andel koster 200 NOK.

NB! Andelskapitalen er risiko kapital - det betyr at dersom studentbedrifter går under med underskudd, kan ikke andelseierne regne med å få pengene tilbake i sin helhet. Andelen gir heller ikke stemmerett i studentbedriften.


Se registreringsveiledning steg-for-steg skriftlig her.