Årets beste Elevbedrift i Sør

Thai for deg EB

Thai for deg EB gikk til topps med mammas vårrull-oppskrift!

De seks elevene går på 10. trinn ved Bogafjell Ungdomskole i Sandnes og driver elevbedriften som en del av valgfaget "Utvikling av varer og tjenester". Thai for deg EB lager egenproduserte vårruller basert på en gammel oppskrift som har gått gjennom generasjoner før den nå har blitt videreformidlet til bedriften via mammaen til produksjonsansvarlig, Patrik Kristoffersen.

Sterkt lag

Siden de er seks elever i bedriften har de vært opptatt av at alle skal kjenne eierskap til forretningsideen og at alle skal ha oppgaver de er ansvarlige for. Samtlige har lært seg å lage vårruller slik at alle kan bidra i produksjonen. Og det har vært helt nødvendig; vårrullene har nemlig blitt svært populære. De selger vårruller i Boganeshallen annenhver fredag i tillegg til at de leverer ti-pakninger med frosne vårruller på døren til kunder som har bestilt via bedriftens facebook-side.

"Jeg må takke moren min, hun har vært en skikkelig god mentor! Jeg er stolt av at bedriften har fått dette til i fellesskap. Vi er mer enn bare en bedrift, vi er gode venner i tillegg."
Patrik Kristoffersen, Produsksjonsansvarlig Thai for deg EB.
Logo thai for deg

Thai for deg EB tar imot bestillinger på Facbook. De har jobbet bevisst med markedsføringen for å tiltrekke seg kunder i nærområdet. Det har ført til en inntekt så langt på mer enn 10.000,- kroner.

De unge entreprenørene sier at de har lært mye av å drive elevbedrift. Det har vært mye å gjøre, men de setter samtidig pris på at de har fått være så mye sammen nå som de til høsten skal videre på ulike videregående skoler. De beskriver at det ikke føles som at de er på skolen når de får jobbe med bedriften sin, samtidig som det har vært veldig lærerikt. De har store ambisjoner for veien videre.

"Det som står igjen er de gode stundene og de gode minnene. Vi tenker å fortsette etter skolen, om 20 år så konkurrerer vi med McDonalds!"
Audun Mathias Wego, daglig leder Thai for deg EB

Imponerte juryen

Juryen for Beste Elevbedrift besto av John Peter Hernes fra Stavanger kommune og Merethe Stensland Bratland fra SpareBank 1 SR-Bank.

De skulle vurdere elevbedriftene ut fra følgende kriterier:

  • De har god kunnskap om sitt eget produkt og ønsket målgruppe
  • De har markedsført seg på en god og tydelig måte
  • De viser god kunnskap om det å drive en elevbedrift og er bevisste på hva de har lært undervegs
  • De framstår som et samlet team og med tydelig rollefordeling
  • De har gjort seg nytte av omgivelser og nettverk

Juryen er imponert over det Thai for deg EB har prestert gjennom skoleåret.

De er et stort, sterkt team hvor det er klare roller og stort engasjement. De jobber hardt og har det veldig gøy sammen og de har mange salgsmuligheter. De har nettside, de har laget seg logo, drevet god markedsføring og de har utnyttet det nettverket de har. Ikke minst har de fått gode oppskrifter som de bruker. Produktet smaker fantastisk godt, det er rimelig og de har fått et solid overskudd.

"De framsto som et samla lag og engasjementet deres var til å ta og føle på. Det smitta over på oss i juryen! Dessuten var maten kjempegod. Når de i tillegg er så dyktige selgere blir det en vinneroppskrift."
Merethe Stensland Bratland, jury Beste Elevbedrift, SpareBank 1 SR-Bank

Det mylderet av skaperglede, kreativitet og entreprenørskap da de 110 elevbedriftene deltok med utstilling og stand ved Hotel Residens i Sandnes. Juryen lot seg begeistre av energien i salen.

"Det er fantastisk å være med å se de unge verdiskaperne. Det er disse spirene som skal skape vekst i regionen vår i framtiden. Det at de lærer det som en del av skolen er fantastisk. Det har rett og slett vært en utrolig inspirerende dag!"
Merethe Stensland Bratland, SpareBank 1 SR-Bank

Flere plasseringer til Bogafjell ungdomskole!

Bogafjell ungdomsskole henten hjem ytterligere tre plasseringer under mesterskapet. Det var det elevebedriften Bogå EB som sørget for. De har laget kokebok for barn med egne favoritter. De gikk av med seieren i både kategorien for "Beste produkt" og "Nyskapingsprisen".

Dette er første året Bogafjell ungdomsskole driver elevebedrift.

"Det er utrolig kjekt å se at stadig flere skoler velger å bruke elevbedrift som metode i undervisningen. Jeg er imponert over arbeidet som gjøres ved Bogafjell og gleder meg til å følge utviklingen videre."
Maria Aasbø, daglig leder Ungt Entreprenrøskap Rogaland