Sistranda barneskole vant SMART-ReMidt-finalen 2021!

I løpet av våren har nesten 300 elever fra tredje til femte trinn gjennomført SMART ReMidt, et program i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Trøndelag og ReMidt. De har brukt en hel skoleuke på å finne nye og smartere løsninger å håndtere søppel på. Skapergleden og engasjementet har vært enorm, og det er ingen tvil om at disse unge SMARTingene er viktige for at vi skal få bedre løsninger i fremtiden.

Sistranda barneskole vant årets beste skole!

I går vant fjerde klasse på Sistranda barneskole finalekonkurransen, og ble beste skole i SMART ReMidt 2021. Det var 13 andre skoler med i konkurransen, og det var kamp om førsteplassen.På andre plass kom Gjølme skole. Erik Prytz Reitan, Teamleder kommunikasjon hos ReMidt poengterte at det var utrolig jevnt mellom første og andreplass i konkurransen. Tredje trinn på Fillan skole kom på tredjeplass i konkurransen. Ikke bare gjorde de en fenomenal jobb, de er også ett til to år yngre en mange andre klasser i konkurransen.

"Vi synes det er flott å se at elevene fra mange skoler er så engasjert og har jobbet med gode ideer om bedre kildesortering. De er kreative og har spennende løsninger på framtidas kildesortering. Dette er et tema som er viktig for miljøet i dag og som vil bli enda viktigere i årene som kommer. Artig at elever fra både Hitra og Frøya kom på pallen i finalen. Ekstra stor gratulasjon til 4. trinn ved Sistranda barneskole. som totalt sett ble vurdert som de beste bidragene.»"
Erik Prytz Reitan - Teamleder kommunikasjon ved ReMidt IKS

Lykkelige vinnere.

IMG 3895

På Sistranda var gleden til å ta og føle på, når de kom løpende ut for å ta i mot pokalen etter at vinneren ble annonsert. Elevene sier at de har hatt det veldig morsomt med å være oppfinnere i SMART ReMidt, og sier at de fikk bygget, vært kreative, og at det selvsagt var stas å vinne første plass i finalen. Elevene sier også at de anbefaler andre å bli med, da det er gøy somtidig som det er lærerikt. «ReMidt er et bra prosjekt, det er viktig å kildesortere, viktigere enn vi trodde. Søppel er faktisk et stort problem.» De voksne sier at SMART ReMidt er en fin arena for inkludering og mestring, og at de får muligheten til å bli svært positivt overrasket over elevene sine.

Vi er stolte!

Ungt Entreprenørskap Trøndelag ønsker å gi de største gratulasjoner til vinnerne av SMART ReMidt-finalen. Vi håper enda flere skoler blir med neste år, for vi trenger alle de fantastiske ideene disse elevene kommer opp med.