Kokkekamp 2023
Kokkekamp 2023
31.januar og 1.februar rustet vi endelig opp til kokkekamp for elever fra Restaurant- og matfag igjen - denne gang på Bodø videregående skole. Elevene skulle lære om fisk og sjømat, bærekraft og råvareutnyttelse, og dessert. De skulle la seg inspirere av dyktige veiledere fra bransjen og ikke minst stole på egne ferdigheter og konkurrere i team!
I tillegg til elevene fra Restaurant- og matfag hadde vi med oss 30 elever fra 9.-10.trinn - de tok del i inspirasjonsdagen. Målet vårt er at de både skal bli kjent med utdanningsprogrammet RM før de selv skal ta steget og gjøre sitt valg for videregående løp. Elever på 9.trinn har faget mat og helse, så her kan de hente god inspirasjon og ta med seg tilbake både til klasserommet og til middagsbordet hjemme.
Årets inspiratorer

Espen Laumann er fra Brønnøysund og fullførte lærlingtiden sin på Speilsalen, Britannia hotel. I 2021 gikk han helt til topps i konkurransen European Young Chef Award i Portugal. Etter dette vant han også ASKO Norgescup sammen med Grunde Gillund.
På kokkekamp i regi av Ungt Entreprenørskap i 2020 var Espen selv deltaker, og gikk også der av med seieren! Nå stiller han som veileder for kokkespirene våre!
Espen jobber i dag på Lebistro i Trondheim. Han skal ha ansvaret for stasjonen garnityr på dag 1, og er smaksdommer på dag 2. Vi gleder oss veldig til å la Europas beste unge kokk inspirere!

Matkanalens egen «Chez Ina» Ina Therese Lindvik Nornes, tar turen hele veien fra Rogaland og opp til Bodø! Ina startet kokkekarrieren sin som 17-åring i Frankrike. I tillegg til å være kokk jobber Ina også i Ungt Entreprenørskap Rogaland. Hun brenner for rekruttering til bransjen og vi er så glad for å ha henne med oss som inspirator! Ina skal jobbe med elevene fra 9.-10.trinn, og være plassdommer for VGS-elevene i konkurransen på dag 2.

Midt i Bodø sentrum ligger Craig Alibone Pâtisserie &
Champagneria. Craig startet bedriften i 2016 med fokus på håndverkssjokolade. Han er ambassadør for Valhrona og har vunnet flere internasjonale priser for sine kreasjoner.
I 2020 åpent han dørene til Pâtisserie & Champagneria, et sted designet for å blande skandinavisk og parisisk kultur, der man kan spise prisbelønt sjokolade, bakverk og kaker sammen med champagne, vin og cocktailer. I dag har bedriften 18 ansatte.
Craig har selvfølgelig ansvar for dessert-stasjonen, og er smaksdommer på dag 2.

Restaurant Under ligger fem og en halv meter under havoverflaten og er lokalisert utenfor Lindesnes. Nicolai Ellitsgaard Pedersen jobber som sjefskokk og har vært på Under siden 2017. Restauranten åpnet to år etter, altså i 2019. I dag har den hele 30 ansatte. Nicolai har ansvaret for stasjonen fisk og sjømat, og er smaksdommer på dag 2.
Bransjen stiller opp og gjør dette arrangementet mulig!





"For reiselivsnæringen er det helt avgjørende at flere unge får øynene opp for de store mulighetene som kokkeyrket kan gi. Det er flott å se at næringen velvillig stiller opp for ungdommene, og at vi sammen kan skape denne type arena for både elever i videregående som er klare til å ta steget ut som lærling, men også for elever på ungdomsskolen som skal ta et valg for utdanningsprogram i nær fremtid. Veilederne og støttespillerne vi har med oss er gode ambassadører for bransjen og bidrar til at læringen blir morsom og virkelighetsnær."
