Fra Sinnasnekkeren til NM for Studentbedrift

Telemark · 2 juni 2015

Fra Sinnasnekkeren til NM for Studentbedrift

5.mai ble Pexo SB kåret til den beste studentbedriften i Telemark. 3. - 4. juni deltar de på NM for Studentbedrifter i Oslo. Der skal de kjempe mot de beste studentbedriftene fra hele landet om EM-billett og hederstittelen Norges beste Studentbedrift 2015. Bedriften har utviklet et verktøy som effektivt samler opp overflødig fugemasse og sørger for et pent sluttresultat ved fuging av alle typer hjørner.

Studentbedriften har fått stor oppmerksomhet og har kommet langt i planleggingen av et AS etter endt studieår. Til og med Otto Robsahm og hans TV Norge program «Sinnasnekkeren» har vist stor interesse!

-Vi har møtt sinnasnekker'n, han viste stor interesse og ville demonstrere EasyFug på en episode. Sika Norge har bestilt noen eksemplarer fra testsortimentet av EasyFug og er en aktuell salgskanal for oss. Vi har bestilling fra lokale butikker, TOOLS Industrifokus Grenland og Grenland maling og interiør, og EasyFug vil om kort tid henge i deres butikkhyller, sier Andreas Røhjell, daglig leder i Pexo SB. Vi gleder oss til å delta i Norgesmesterskapet i Studentbedrift! Det er en unik mulighet til å vise frem vår forretningsidé, utvide nettverket og lære enda mer om det å drive bedrift. 

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift. Bedriftene drives med støtte fra fagmiljøet ved høgskolen, og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv.  

 Får etterspurt erfaring

– De som har drevet Studentbedrift har store fortrinn når de skal ut i jobb. De har erfart samarbeid, opparbeidet nettverk, fått grunnleggende erfaring med verdiskapingsprosesser – og de har erfart teori i praksis.  Vi er spesielt glad for at i år representerer våre fem NM deltakende studentbedrifter alle de tre studiestedene ved Høgskolen i Telemark, henholdsvis Kjøkkenpikene SB fra Notodden, Cura SB fra Bø og Fuelit, Adabtek og da Pexo SB fra Porsgrunn, sier en forventningsfull Ann-Iren Haugen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark.  Høgskolen i Telemark regnes blant de beste i Norge på praktisk entreprenørskapsopplæring, og studentbedrifter fra høgskolen har hvert år utmerket seg på nasjonalt nivå.  

Ønsker flere studenter

Det var totalt 61 studenter i Telemark som drev Studentbedrift i 2014.  

– Høyere utdanning bør ta satsingen på entreprenørskap inn over seg og gi et bredt entreprenørskapstilbud til alle studenter. Det er utdanningsinstitusjonenes samfunnsoppdrag å utdanne for et arbeids- og næringsliv i rask endring. Entreprenørskapskompetanse er helt vesentlig for fremtidens arbeidstakere og arbeidsskapere, sier Tone Allum, styreleder i Ungt Entreprenørskap Telemark og leder for Etablererkontoret Grenland som er svært godt fornøyd med at Studentbedriftstilbudet blir utvidet til også helse- og sosialstudentene ved Høgskolen i Telemark neste studieår.  

Ungt Entreprenørskap er del av JA Europe – Europas største tilrettelegger av entreprenørskap i utdanning. Vinneren av Ferdprisen for størst internasjonalt potensial og Norges beste Studentbedrift skal representere Norge på EM i Lisboa i juli. De vil der konkurrere mot de beste fra hele Europa.