Morgendagens verdiskapere samles i dag

Rogaland · 2 juni 2015

Vinnere av beste produkt 2014 ble Supermat EB fra Bryne ungdomsskule. Foto: Ungt Entreprenørskap

Vinnere av beste produkt 2014 ble Supermat EB fra Bryne ungdomsskule. Foto: Ungt Entreprenørskap

Unge entreprenører og rekordstor SKAPERGLEDE på Metropolis! 2. juni arrangerer Ungt Entreprenørskap Rogaland «Junior-Entreprenøren» for tredje gang med rekordmange deltakere.

Junior-Entreprenøren 2015 arrangeres i år på Metropolis i Stavanger og er en utstillings- og konkurransemesse for elevbedrifter fra ungdomsskoler i regionen.

45 bedrifter skal vise seg frem på stand og konkurrere på messen for Elevbedrifter 2. juni på Metropolis. Rundt 135 elever fra Stavanger kommune, Time kommune, Klepp kommune, Sandnes kommune og Egersund kommune deltar.

Vi diskuterer hva vi skal leve av etter oljen, men en ting er sikkert – vi vet HVEM vi skal leve av. Derfor er Elevbedrift ett av programmene vi satser på, slik at ungdom bygger opp kompetanse relevant for arbeidslivet mens de ennå er i skolen, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Elevbedrift handler om å ha en idé og gjøre noe med den. Elever starter, driver og avvikler en liten bedrift over en periode. De utvikler ideer og velger hvordan de organiserer bedriften. Lærer er veileder underveis, og elevenes eget pågangsmot, kreativitet og innsats er avgjørende. Elevbedrift er elevaktiv og erfaringsbasert læring.

Konkurransene på Junior-Entreprenøren er beste utstilling, beste produkt/tjeneste, beste salgsteam og beste logo. Bidragene juryeres av Synnøve Hellestø Ramslie fra Skagen Fondene, Kenneth Solvik fra Data Design System, John Henry Årthun fra Manpower, Anna Khomeriki fra Jæren produktutvikling, Brit Astrid Grønning og Vibecke Lykke Olsen fra Ungt Entreprenørskap Rogaland. I tillegg stiller to ungdomsbedrifter fra videregående skole som jury i hver sin konkurranse.

— Som en ekstra spiss på arrangementet har vi fått med oss Max Gouchan for å slå av en prat med utstillerne. Max Gouchan ble i 2014 kåret til Nordens beste gründer og har masse erfaring rundt det å starte bedrifter. Det vil være inspirerende for elevene å møte en ung gründer, sier Jan Erik Jacobsen, rådgiver ved Ungt Entreprenørskap Rogaland.

 

Messen på Junior-Entreprenøren er åpen for publikum, klokken 10.30 – 11.50. Se fullt program og informasjon om arrangementet her.

 

Kontaktinformasjon:

Jan Erik Jacobsen, rådgiver Ungt Entreprenørskap Rogaland

mobil 9709 8680, mail jan.erik@ue.no

Vibecke Lykke Olsen, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland

mobil 9811 6330, mail vibecke@ue.no