Regionmesse på Inspiria

Østfold · 3 juni 2015

Glade vinnere fra Hedmark. Vi gratulerer!

Onsdag 3. juni møttes de beste elevbedriftene fra Oslo, Akershus, Hedmark, Oppland og Østfold til dyst. Her ble entreprenørskapsmusklene målt i mange ulike kategorier. Den aller gjeveste prisen gikk til EB Bravest fra Hedmark, som hadde utviklet barnevennlige blodposeholdere for en tryggere sykehusopplevelse.

Regionmesterskapet har vært en årlig tradisjon siden 2010. De fem østlandsfylkene rullerer på å arrangere mesterskapet, og i år var det altså UE Østfold sin tur til å holde i trådene.

Det har vært en sterk vekst i antall registrerte elevbedrifter de siste årene, og elevene som viste seg fram på Inspiria viste at det jobbes mye og godt rundt på de forskjellige ungdomsskolene i landet. Kreativitet og skaperglede skortet det i hvert fall ikke på under messa på sciencesenteret. Den barnevennlige blodposeholderen til elevbedriften Bravest stilte i særklasse og vakte stor interesse hos juryen. Den økologiske tannkremdispenseren elever fra Trysil ungdomsskole har utviklet vil nok også være å finne på markedet om få år. Ellers kunne vi glede oss over at mange av elevbedriftene har hatt et sosialt fokus under årets entreprenørskapsarbeid. Kurs for tryggere ferdsel på sjøen, fritidsklubber for ungdom som lett faller utenfor og aktivitetstilbud for ensomme eldre var å finne blant de deltakende bedriftene.

Elevene som driver elevbedrift får en unik erfaring som både de og framtidige arbeidsgivere vil nyte godt av. Trolig vil også en stor andel av disse elevene starte sine egne bedrifter og sørge for at hjulene til Norge ruller videre i mange, mange år. Dette er betryggende, sier Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth. Haabeth var for øvrig jurymedlem og viser med sin deltagelse at han verdsetter ungdommenes skaperglede, entusiasme og framtidstro.

Parallelt med regionmesterskapet ble det kåret tre vinnergrupper i Prosjektet Grønt og Genialt

Det er Klima og miljødepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet som sammen med Ungt Entreprenørskap står bak dette prosjektet. Deltagerfylkene som har gjennomført årets prosjekt stilte med hver sine kandidater i konkurransen på Inspiria.

– Det var fantastisk mange innovative og spennende ideer for å redusere matsvinn her i dag. Alt fra vakuumposer som kan gjenbrukes, kokebok til restemat, resirkulerte kaffekapsler, apper som holder kontroll på når maten går ut på dato, til holdningskampanjer.  Jeg er utrolig imponert, sier juryformann Hege Sætre fra Ungt Entreprenørskap Norge. Helt til topps i denne kategorien gikk Strands vakuumposer fra Sandbakken ungdomsskole. Vi gratulerer!

StrandsVakumposerEB

Øvrige resultater ble som følger:

Beste logo:
1. Unge hjelpere EB, Akershus
2. Liv for grønt EB, Akershus
3. Trashure EB, Akershus

Beste utstilling:
1. Dekorativet EB, Hedmark
2. Oddies’s smilemiddel, Hedmark
3. Flammesauen EB, Hedmark

Beste innovative produkt:
1. Oddie’s smilemiddel EB, Hedmark
2. EB Bravest, Hedmark
3. Kiana Collection EB, Østfold

Beste sosiale entreprenør:
1. Bravest EB, Hedmark
2. Nattcup EB, Akershus
3. Sjøvett EB, Østfold

Grønt og genialt:
1. Strands vakuumposer, Østfold
2. Foodgood, Finnmark
3. Matomgjøingen, Akershus

Beste scenepresentasjon:
1. Kubbefakkel, Akershus
2. Nattcup EB, Akershus
3. Trashure EB, Akershus

Beste elevbedrift:
1. EB Bravest, Hedmark
2. Oddies’s smilemiddel, Hedmark
3. Sjøvett EB, Østfold