Pensjonister på skolebenken!

Østfold · 8 mai 2015

Pensjonister på skolebenken!

De eldre i den nye Aulaen på Greåker videregående skole. Foto: Greåker vgs

Brukere av dagsentrene i Sarpsborg kommune fikk en dag utenom det vanlige da Aktiv onsdag UB viste fram sin moderne skole for de eldre. De hadde laget en helt spesiell skoledag for de eldre.

Skolen og ungdommene ønsket å vise fram skolen og hvordan undervisningen kan foregå i dag. Faglederen ved Helse og Oppvekst, Unni Bay Johansen, ønsket velkommen til skolen og elevene ga de eldre et innblikk i hvordan opplæringen i dag foregår. Her ble de presentert for bl.a humanbiologi, interaktive nettbaserte oppgaver, sang, dans og Kahoot.Som en bonus til dette fortalte de eldre som var på besøk om hvordan skolen var for 80 - 90 år siden. Daglig leder Madelen Fallang i Aktiv Onsdag UB var meget fornøyd med dagen. - Det var veldig hyggelig og det gir ekstra inspirasjon til å videreutvikle ungdomsbedriften vår!

IMG_0442

Utveksling av erfaringer på tvers av generasjoner. Foto: Greåker vgs

Elever fra musikklinja bidro også med en variert og fin minikonsert, noe de besøkende satte stor pris på. Dagen ble avsluttet på skolekjøkkenet der Aktiv onsdag UB disket opp med middag, kaffe og kaker.

IMG_0467

Aktiv Onsdag UB serverer middag og kaker til besøket. Foto: Greåker vgs

- Skolen i dag viser store framskritt fra den gang min årgang gikk på skolen, og ikke minst er gledelig å se den hyggelige tonen mellom lærere og elever, sier teamleder for dagsentrene, Liv Torstensen Fjell. Hun takket så mye for invitasjonen og dagen og for at de eldre fikk en slik flott opplevelse og en presentasjonen av dagens skole som både var interessant og lærerik!