3 x 3.premie til Østfold på årets NM for ungdomsbedrifter!

Østfold · 3 mai 2015

3 x 3.premie til Østfold på årets NM for ungdomsbedrifter!

Easy Tray UB

Easy Tray UB fra Mysen videregående har utviklet et intravenøsstativ med festeanordning for brett for pasienter på sykehus. For dette arbeidet dro de i land 3.premie i hhv Beste Yrkesfaglige bedrift og Beste Innovative produkt. De tre jentene har all grunn til å være fornøyde med egen innsats!

IMG_0718

Origo UB fra Greåker videregående fikk også en fin 3.plass i beste HR bedrift. Bedriften hadde en god plan på sitt HR arbeid som jo kan være utfordrende i en ungdomsbedrift med 29 elever.Origo UB ønsker å øke kompetansen og interessen for matematikk. Derfor tilbyr de individuell tilpasset opplæring i matematikk til elever ungdoms- og videregående skole. De har gruppeundervisning, privattimer og webbasert undervisning av ungdom til ungdom. 

 

Origo UB på NM middag

Alle de fem Ungdomsbedriftene fra Østfold gjorde en strålende innsats på årets Norgesmesterskap for Ungdomsbedrifter på Norges varemesse på Lillestrøm!

Vaktlær UB går på Naturbruk på Kalnes videregående skole. De driver med oppdrett, produksjon og salg av vaktler og økologiske vaktelegg.

Vaktlær UB

Ungdomsbedriften består av 4 gutter som alle er kjempeinteresserte i natur, dyr, jakt og friluftsliv. -Vi har skikkelig stor tro på vår ungdomsbedrift og jobbet mye med ideene våre og har funnet et markedet som er interessert i våre produkter, sier daglig leder Mikkel Ekvold. - Spesielt førnøyde er vi med standen vår som vi har jobbet hardt med i forkant av NM.

Gutta er opptatte av produksjon, tjenesteyting, forvaltning og drift innen landbruket. - Skal vi overleve innenfor dette markedet, er det viktig å være kreative og se etter nye driftsmuligheter, sier Mads Diesen som er produksjonsansvarlig og styreleder. Ungdomsbedrift gir oss denne muligheten.

 

Mangfoldig Glede UB fra Malakoff videregående markerte seg også bra med sin oransje stand. –Det var morsomt at konferansieren hadde på seg vårt armbånd og kommenterte det fra scenen, sier Anikken som er daglig leder.

 

IMG_6413

Mangfoldig Glede UB i god salgssamtale

Mangfoldig Glede UB

De som solgte aller mest av Østfoldbedriftene på årets messe, var Kjernehuset UB fra Halden videregående. Med sin flotte stand med all verdens økologiske epleprodukter, var det nesten ingen produkter igjen ved dagens slutt. Underveis trakterte de publikum med fantastiske smakebiter av de forskjellige produktene. Alt fra ost med nydelig eplesyltetøy, til tørkede epleskiver og fantastisk god saft.

 

IMG_6422

Daglig leder i Kjernehuset UB

IMG_6374

Dette var en opplevelse for livet og vi har lært utrolig mye, sier en samstemt elevgruppe fra Østfold. Og elevene har all grunn til å være fornøyde. De er blant 3-4 % av alle ungdomsbedriftselever på landsbasis som har kvalifisert seg til NM deltakelse.