Knowaste UB klare for Praha

Oslo · 28 april 2015

Knowaste UB klare for Praha

Mandag 27. april ble det avholdt finale i «Skills for the future», og det ble avgjort at Knowaste UB vil representere Norge i den nasjonale finalen i Praha 8. – 10. juni 2015.

Programmet "Skills for the future" er et initiativ fra Hyundai Europa og JA-YE Europa. Man samarbeider for å bringe skole og arbeidsliv tettere sammen, inspirere flere unge til å være entreprenørielle, bevisstgjøre om viktigheten av teknologi- og realfag og hjelpe unge til å se relevansen for deres utdanning i bilbransjen. Dette har vært gjort gjennom bedriftsbesøk, forelesninger på skolen og ansatte i Hyundai er mentorer for Ungdomsbedrifter.  

I Norge er programmet dette skoleåret pilotert i samarbeid med Hyundai Norge og Nydalen videregående skole. 10 ungdomsbedrifter har vært med og alle har hatt mentorer fra Hyundai Norge.

-Det er første gang vi tester ut en bedriftsavtale om mentorer på denne måten og det har gått over all forventning. Både ungdomsbedriftene og bedriftens representanter har vært engasjert og vi ser at de har fått mye ut av samarbeidet, sier Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo.

Under Entreprenørskapsmessen 11. mars var representanter fra Hyundai på plass på Norges varemesse for å plukke ut finalister til den nasjonale finalen. Til slutt var det mandag 5 finalister som igjen presenterte sine forretningsideer og hadde utviklet tanker om hvordan deres forretningside kan ha relevans for bilbransjen.

Den røde løper UB

Den røde løper UB: Nettside for salg av antikke produkter. Med mulighet for tilpassing til bildeler.

Easy Ice UB

Easy Ice UB: Festeanordning for isposer som kan tilpasses til bruk i bilens førstehjelpsskrin.

Improvement UB

Improvement UB: Leksehjelp og/eller kurs for barn i barneskolen om læringsteknikker og trafikkvett.

Knowaste UB pres

KnoWaste UB: Applikasjon som forhindrer matsvinn og som vil bidra til å skape mindre søppel og bedre ressursutnyttelse. Vil tilpasse for bruk i bil.

Maiia UB

Maiia UB: Festeanordning til mobil, nøkler, kredittkort mm på drikkeflaske til bruk under trening. Vil fokusere på bilnøkler.

 

Alle bedriftene leverte gode presentasjoner på engelsk og det ble en tøff jobb for juryen. Juryen besto av Jacob Hong, president Hyundai Norge, Anders Aksnes, økonomi direktør Hyundai Norge, Ståle Nordli, entreprenørskapsansvarlig Nydalen vgs og Siv Elin Dammen, daglig leder Ungt Entreprenørskap Oslo.

President i Hyundai Norge, Jacob Hong, presenterte juryens avgjørelse og tok først opp alle de daglige lederne fra bedriftene som deltok i finalen.

-          Dere er alle vinnere!, uttalte han og ga alle en liten oppmerksomhet fra Hyundai Norge.

Daglig ledere

 

Bedriften som til slutt sto igjen som vinner og som skal reise til Praha for å representere Norge 8. juni ble Knowaste UB. Juryen la vekt på at de har en solid bedrift med gjennomarbeidede planer og viser engasjement for forretningsideen sin. Før finalen i Praha blir det viktig å tydeliggjøre hvordan ideen løser utfordringer knyttet til bilindustrien. Dette er noe juryen i den europeiske finalen vil legge spesielt vekt på.  

- Vi er veldig motivert for å delta og vil jobbe videre frem mot finalen, fortalte daglig leder i Knowaste UB Victoria Nguyen.

Knowaste UB

- Både Hyundai Norge, ved HR leder Edvard Jung, og Nydalen videregående skole, ved entreprenørskapsansvarlig Ståle Nordli, har fulgt opp samarbeidet på en ypperlig måte og vi vil takke for deres engasjement, sa Siv Elin Dammen under avslutning av finalen. – Tusen takk til alle som har deltatt. Vi gleder oss til å følge Knowaste UB i Praha.

 

Følg Knowaste UB på Facebook

For mer informasjon kontakt Siv Elin Dammen, tlf. 930 48 203 eller e-post siv.dammen@ue.no