Gründerlivet etter UB

Oslo · 24 april 2015

Gründerlivet etter UB

Navn: Sindre Rudi
Stilling: Markedsfører og selger i Mojob 
Kommer fra: Oslo
UE-programmer: Ungdomsbedrift 2011/2012 på Foss vgs
Les mer: www.mojob.no 

-Ungdomsbedrift lærte meg hvordan man bygger opp et bredt nettverk. Jeg lærte hvordan arbeidslivet fungerer og hvordan man bør gå fram for å komme i kontakt med de rette personene.

Sindre Rudi startet Trackpoint UB sammen med tre klassekamerater på Foss vgs. Trackpoint UB utviklet en integrert sporingsbrikke på sykkelen din slik at du kunne se hvor den til enhver var er dersom den ble borte. På den måten kunne tapte sykler bli gjenfunnet. De fikk gode tilbakemeldinger, bl.a. fra Opera Software, og de vant premier på fylkesmessa. Høydepunktet i året var deltagelse på Trade fair i Zurich.

gutta på grunderidol

Sindre og Markus Gundserud i Trackpoint UB (Foss vgs) på GründerIdol under Oslo Innovation Week 2011 

Sindre har gode minner fra året med ungdomsbedrift. 
-Entreprenørskap var det morsomste faget på videregående. Ungdomsbedrift anbefales på det sterkesete til kreative ungdommer som ønsker å prøve noe nytt.

I dag jobber Sindre med det nyetablerte selskapet Mojob. Mens han jobbet med Trackpoint UB, møtte han Tobias Nervik som var daglig leder for Søvni UB på Thora Storm vgs i Trondheim på en messe for ungdomsbedrifter i Zurich. Det ble starten på et samarbeid, og nå er gutta sammen i Startupen Mojob. De har nylig lansert en app for jobbformidling.  

-Oppstarten i Trondheim gikk nokså knirkefritt og appen fikk over 5000 nedlastninger på en måned. Derfor ble det naturlig å utvide, og per dags dato har vi team blant annet i Barcelona, Beijing, København og Stockholm. Vi har nylig startet opp i Oslo, og vi har all grunn til å tro at Mojob-appen vil slå an også her.

Mojob i Oslo! Fra venstre: Tobias Nervik, Andreas Hamstad, Isak Malvik, Sindre Rudi

Appen retter seg mot unge jobbsøkere og formidler småjobber.
-Vi vet hvor vanskelig det kan være for ungdom å finne seg en jobb eller å tjene raske penger. Mange jobber krever erfaring fra arbeidslivet, men for å få erfaring må man få jobb, så det blir en litt ond sirkel. Her har vi laget en app, på en plattform som er helt gratis å bruke for alle parter, både for arbeidstakere og arbeidsgivere. Applikasjonen er et svært godt alternativ til å legge ut ulike småjobber du skulle ha gjort, og på appen finner du jobber som alt fra webutvikler eller servitør til avisbud og leksehjelp.

På  http://mojob.no og App Store kan du laste ned appen!