Oslomesterskap for studentbedrifter (Høyere utdanning)

Oslo · 15.november 2019

Lysbilde1

Her samles de beste studentbedriftene i Oslo for å presentere sine forretningsideer. 

En jury fra offentlig og privat arbeidsliv vil juryere bedriftene og noen bedrifter vil få muligheten til å representere Oslo i NM for Studentbedrifter 11.-12. juni.

Dato: 15.november kl. 12.00-15.00 (deltagende studenter møter kl.11.00)

Hvor: Vega Scene, Hausmanns gate 28

Sett av datoen, mer informasjon kommer!

11:00-12:00 Registrering og kaffe (husk å levere ppt. på minnepinne)

 

12:00-12:10

 

12:10-13:15

 

Velkommen ved Isabel Næss, Ungt Entreprenørskap Oslo

 

Studentene pitcher med påfølgende spørsmål fra juryen

 

13:15-13:45

 

Pause, kaffe og mingling 

 

13:45-14:30

 

 

Foredrag

14:30-15:00

 

 

 

Ca. 15:00

Avslutning og premieutdeling

 • Nettverksprisen
 • Beste Pitch
 • Beste Studentbedrift i Oslo (direkte kvalifisert til NM)

 

Vel hjem!

 

Beste Studentbedrift 

Hvordan fremstår bedriften ut fra en helhetsvurdering?

 • Vises det forståelse for virksomhetsetablering?
 • Dekker bedriftens forretningside et behov i markedet som bidrar til økonomisk, kulturell og/eller sosial verdiskaping?
 • Fremstår bedriften troverdig med ambisiøse og gjennomførbare mål?
 • Har bedriften identifisert, utnyttet og utviklet sitt nettverk i prosessen?
 • Viser deltagerne i bedriften vilje og evne til gjennomføring?

Konkurransen er todelt: 

 1. Pitch/presentasjon foran publikum: 2 minutes to convince - to minutter til å overbevise
 2. Vurdering av innsendt forretningsplan eller prosjektbeskrivelse 
1.pris Beste Studentbedrift 2019
Deltagelse i NM for Studentbedrifter 2020+ mulighet til å søke pengegave fra sparebankstiftelsen DNB- opp til 20 000 kr + gratis veiledning vinter/vår 

 

 

Nettverksprisen 

I denne kategorien blir teamets evne til å bygge, utvide å benytte seg av nettverk belønnet. Det legges vekt på følgende momenter:

 • Er nettverk og ressurser kartlagt og benyttet?
 • Har bedriften fått til et godt samarbeid med sin(e) mentor(er)?
 • Viser bedriften nødvendig vilje til å samarbeide med næringslivet?

Konkurransen er todelt: 

 1. Pitch/presentasjon foran publikum: 2 minutes to convince - to minutter til å overbevise
 2. Vurdering av innsendt materiell
1.pris Nettverksprisen 2019

Mulighet til å søke pengegave fra Sparebankstiftelsen DNB - opp til 20 000 kr

+ gratis veiledning vinter/vår

 

 

 

Beste Pitch

Juryen vil legge vekt på følgende kriterier:

 • Har pitchen struktur, innhold og relevans?
 • Viser studentene god presentasjonsteknikk, originalitet og engasjement?
 • Blir juryen overbevist om at dette er en bedrift som kan lykkes? 
1.pris Beste pitch 2019

Mulighet til å søke pengegave fra Sparebankstiftelsen DNB - opp til 20 000 kr

+ gratis veiledning vinter/vår

 

"Two minutes to convince"

Alle studentbedriftene skal presentere seg for publikum og jury på scenen. Hver bedrift har 2 minutter til sin presentasjon/pitch. 

Last opp deres presentasjon (power point) på linken under. OBS: Filnavn må inneholde deres Studentbedrift sitt navn, f.eks: "Innovatører SB, presentasjon" Dere kan også ha med presentasjonen på en USB-minnepinne 15.november.

https://ungent.sharefile.com/r-r9e3dfb667c746e88 

PåmeldingAlle Studenbedrifter må melde seg på Oslomesterskapet for Studentbedrifter  her

Pitch – 2 minutes to convince 

Alle Studentbedriftene skal pitche sine ideer for publikum på scenen i forstanderskapssalen etter offisiell åpning som starter kl.12.00. Studentbedriftene finner rekkefølge av pitch på ue.no

Du kan laste opp din presentasjon  her. Eventuelt kan presentasjonen leveres ved registrering på en minnepinne 15.november. 

Forretningsplan eller prosjektbeskrivelse 

Alle Studentbedrifter som konkurrer i kategorien «Beste Studentbedrift 2019» skal levere inn en forretningsplan eller en prosjektbeskrivelse. Last opp din forretningsplan eller prosjektbeskrivelse  her. Den skal være på maks 15 sider. 

Se ulike maler og eksempler på forretningsplan på  www.studentbedrift.no

Dersom dere skal delta i kategorien «Nettverksprisen» må dere levere inn valgfritt relevant materiell- last opp materiell  her.

OBS: filnavnet må inneholde deres Studentbedrift sitt navn, f.eks: «innovatører SV, forretningsplan» 

Juryen under Oslomesterskap for Studentbedrifter er:

Navn Arbeidssted Jury
Alma Marielle Larsen Nordea Beste Studentbedrift og beste pitch
Christine Magelssen Bergby Isobar Beste Studentbedrift og beste pitch
Martine Løkka Experis Beste Studentbedrift og beste pitch
Vegard Høivik Grant Thornton Beste Studentbedrift og beste pitch
Eidar Grande Vollan Netlife Design Beste Studentbedrift og beste pitch
Bernt Nordby Skøien Clemens Eiendom Nettverksprisen og beste pitch
Julia Sofie Rosseland Hansen Handel og kontor Nettverksprisen og beste pitch
Kaia Gulsvik Design Container Nettverksprisen og beste pitch
Katarina Braut Grant Thornton Nettverksprisen og beste pitch
Rekkefølge på pitch Utdanningsinstitusjon Forretningsidé
1.  Agnate SB OsloMet Barnebok med skumle legender (historier) fra hele verden, for barn i aldersgruppen 10 – 12 år. Historiene kan hjelpe til med å gjøre verden litt mindre, lære barn om land de antageligvis har hørt lite om, og selvfølgelig underholde. En viss prosentandel av boksalget vil gå til UNICEF.
2. Aktiv SB Høyskolen Kristiania  En rimelig tjeneste som arrangerer gruppetimer innenfor ulike lagidretter uten å være forpliktet til å møte opp til oppsatte treningstider. Tilbudet skal være lavterskel, hvor alle som ønsker kan delta.
3. Ansvarlig SB OsloMet Med en app for å sette press på både forbruker og bedrift skaper vi en informasjonsplattform med alt du trenger for å ta et miljøbevisst og etisk riktig valg. Dette vil innebære informasjon om bedrifters etiske og miljøvennlige profil samt innhold i produkter og deres bærekraftige verdi.
4. Bluberry SB Høyskolen Kristiania  Gjennom vår bedrift vil forbrukere på en trygg, enkel og lønnsom måte kunne identifisere uønskede dopingmidler i drikken sin. Målet er å skape et tryggere miljø på festivaler og i utelivet.
5. Bybobla SB Høyskolen Kristiania  En miljøvennlig workshopspace i lydtett glass, med idé om å være i ett med omgivelsene. Bybobla er et fungerende grupperom, hvor studenter kan utvikle/samarbeide i ulike steder i byen (parker, marka og ved vannet). ByBobla har som formål med å tilby.
6. EasyRent SB Høyskolen Kristiania  EasyRent SB er en plattform hvor privatpersoner og bedrifter kan leie og selv leie ut diverse utstyr og tjenester, på en rask og enkel måte. Ved bruk av vår plattform sparer man både penger og miljøet, ved å gjenbruke andres gjenstander og utstyr.
7. ECO Pizzasaver SB OsloMet ECO pizzasaver - et mer miljøvennlig alternativ til pizzaemballasje fremfor nåtidens plastløsning
8. Flowercut SB OsloMet Flowercut er en enklere måte å snitte blomster med et godt grep, uten å kutte seg på kniven. Flowercut er et norsk håndverktøy med et skjult blad, som sørger for at hendene er trygge. 
9.Sinsj SB OsloMet Sinsj SB skal utvikle, produsere og selge produkter for å justere passform på bukser.
10. I pose og sekk SB OsloMet Ofte kan drikkeflasker lekke i sekk eller vesker, og løsningen man ofte tyr til er brødposer i plast som en sikkerhet mot lekkasje. Spesielt for barn kan det være vanskelig å få lukket drikkeflasker skikkelig, da motorikken utvikles med alder. Vi har utviklet en pose som kan brukes i årevis, som tåler vask og som er enkel å lukke igjen (universelt utformet). Ved å bruke vårt produkt kan man både sikre verdier som bøker og elektronikk mot fuktskader, og man sparer miljøet for store mengder engangsplast.
11. Knipps SB Universitetet i Oslo Knipps SB er en nyskapende fotobedrift som tar fokuset vekk fra de store dagene i livet, og fokuserer på de bildene som man trenger for å oppnå den nye hverdagen man drømmer om. Enten det gjelder en ny jobb, en kjæreste eller flere følgere på sosiale medier. Som privatperson eller bedrift. Vi tar bilder til en billig pris som alle har råd til, spesielt studentene som er vår hovedmålgruppe
12. Minirommet SB OsloMet Studentbedriften går ut på å skape et aktivitetsrom for barn under arrangementet Miniøyas Jul. Ved å skape et verdensrom fylt med både spennende og lærerike aktiviteter, ønsker å å inspirere morgendagens astronauter.
13. Nope SB Høyskolen Kristiania  Armbånd du må gjøre deg fortjent til å bruke ved å plukke plast. Kjøpes i nettbutikk og i utvalgte klesbutikker. Våre armbånd gir brukerne en følelse av deltagelse og tilhørighet i kampen for miljøet. Overskuddet går til miljøorganisasjoner.
14. Redo SB Høyskolen Kristiania  REDO SB skal bidra til et mer miljøvennlig forbruk gjennom gjenbruk. Vi skal redesigne brukte tekstiler til nye og holdbare produkter. Designet på produktene skal være en merkevare som er gjenkjennelig og ønsket av kunder.  Parallelt med produktene informerer vi forbrukeren om miljøproblemene som klesproduksjon og klesforbruk bidrar til. 
15. Rentabrella SB Høyskolen Kristiania  Rentabrella er en paraply delingstjeneste/leietjeneste som gjør det enklere, billigere og mer miljøvennlig for byboere å bruke paraplyer. Rentabrella ble laget som et miljøvennlig alternativ til det markedet vi har i dag
16. Hirch & Holt Customs SB Handelshøyskolen BI Bedriften har satset på sponsoravtaler og foreløpig har 4 sponsorer
17. Tor Ski SB Handelshøyskolen BI Vi ønsker å importere og selge skibriller i ypperste kvalitet som kan konkurrere med anerkjente merker som Oakley. Vi har allerede samarbeid med en leverandør. 
18. Transpot SB Høyskolen Kristiania  Transpot skal utvikle en plattform, som skal gjøre det lettere for synshemmede å benytte seg av kollektivtransport, gjennom stemmestyring og navigasjon.SignaturrettMinst to styremedlemmer i felleskap
19. WXG Gaming Network SB Handelshøyskolen BI Lage et felles nettverk på sosiale medier for alle som er interessert i spill (PS4, XBox & PC). I det nettverket blir turneringer og give aways laget hver mnd, i tillegg skal alt som har med spill bli relevant. Bedriften skal også promoterer «gamers» gjennom nettverket slik at begge partnere får betalt.