Gründercamp på Nord-Aurdal ungdomsskole

Oppland · 29 april 2015

Gründercamp på Nord-Aurdal ungdomsskole

Vinnergruppen med jurymedlemmene

Hva kan vi finne på som kan bidra til at vi kaster mindre mat? Dette var oppdraget som ble presentert for elevene på Nord-Aurdal ungdomsskole på gründercamp tirsdag 28. april.

Gründercampen var en del av prosjektet Grønt og Genialt. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Ungt Entreprenørskap, Klima- og miljødepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet som gjennomføres på tre ungdomsskoler i Oppland dette skoleåret. 9. trinn ved Nord-Aurdal ungdomsskole deltar på prosjektet i forbindelse med sin elevbedriftsperiode. 

I forkant av gründercampen var elevene på foredrag med miljøambassadør Torkil Dyb Remøy for å lære om hvilke miljøutfordringer vi står overfor. Han satte fokus på hva vi kan bidra med gjennom kreative løsninger i dag og i fremtiden. Målet med prosjektet er blant annet at flere elevbedrifter får forretningsideer med miljøvennlig innhold.

På gründercampen fikk elevene presentert et oppdrag som de jobbet med i grupper. På slutten av dagen presenterte gruppene sine ideer for en jury fra lokalt arbeids- og næringsliv.  Juryen bestod av Audun Hamre fra ASKO, Anders Frøberg fra Retura AS og Ellen Persvold som er kommunalsjef for oppvekst og kultur i Nord-Aurdal kommune.

Flere spennende ideer ble lansert av de kreative elevene. For eksempel Smartboks som hjelper deg med å holde orden i kjøleskapet ved hjelp av bokser som er samlet på et brett. Lapskausmafiaen som samler inn mat som nesten har gått ut på dato for å lage lapskaus som de kan selge videre. Food fighters hadde dessuten et veldig bra navn på ideen sin.

Elevene skal jobbe videre med temaet i sine elevbedrifter, og den beste, grønne bedriften går videre til regionmessa for elevbedrifter i Østfold 3. juni.

Vinneren av gründercampen ble gruppen Wicked Tuna Gang som har utviklet en app som hjelper deg med å holde orden i kjøleskapet ved å foreslå matretter basert på det du har på lager. De brukte tiden godt og i løpet av dagen hadde de allerede begynt å lage appen!

Følg linken for å høre NRK sitt radioinnslag fra gründercampen.

GC_NAUS_gruppearbeid_ITHB

Det klekkes ut grønne forretningsideer på gründercamp i Valdres