Fra Oppland til NM

Oppland · 28 april 2015

Fra Oppland til NM

Mudball UB fra Hadeland vgs er én av ungdomsbedriftene som representerer Oppland på NM

Onsdag og torsdag møtes de mest suksessrike ungdomsbedriftene fra hele landet til dyst. Det er klart for årets NM for Ungdomsbedrifter!

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. – 30. april. 158 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer om 16 ulike priser. Nær 100 representanter fra arbeids- og næringsliv deltar i juryer.

Følgende ungdomsbedrifter representerer Oppland, etter kvalifisering under årets Fylkesmesse for ungdomsbedrifter:

New You UB, Gjøvik videregående skole
New You UB tilbyr skreddersydde behandlinger og salg av produkter innenfor hud, kropp og negler.

Ma belle maison UB, Gausdal videregående skole
Ma belle maison UB selger herlige re-designede produkter som er moderne men fortsatt har et preg av fortid.

Mudball UB, Hadeland videregående skole
Mudball UB løser problemet med grus og søle under skoene til kvinner og menn, både i hverdagen og under aktivitet.

Aim Media UB, Gausdal videregående skole
Aim Media UB tilbyr tjenester innen grafisk design og foto.

 

Entreprenørskap må læres

539 elever i videregående skoler i Oppland har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter.

– Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Gjennom ungdomsbedriftene får elevene erfare at de kan oppnå resultater de i utgangspunktet ikke trodde de kunne. De tilegner seg kompetanse, de opplever mestringsglede, og erfaringen åpner mange nye muligheter for dem, sier Karin Rønning, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland.

Ønsker mer samhandling

Entreprenørskapssatsingen i Oppland er et samarbeid mellom mange aktører. Fire departementer, Oppland fylkeskommune, Fylkesmannen, IA-rådet og Sparebank1 er blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap Oppland.

– Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, produsenter og mentor har lagt til rette og hjulpet elevene på veien. Kompetansen de har fått, kunne de ikke lest seg til i en bok. Vi trenger mer samhandling mellom utdanning og omverdenen, sier Karin Rønning.

Årets prisvinnere kåres onsdag 29. april mellom 1600-1700 samt under middagen fra klokken 1930 til 2230 og torsdag 30. april kl. 16. Oversikt over vinnere, jurybegrunnelser og bilder til fri bruk publiseres på  PRESSESERVICE umiddelbart etter premieutdelingene.

 

Kontakt:

Karin Rønning, daglig leder Ungt Entreprenørskap Oppland

E-post: karin.ronning@ue.no, mobil: 480 06 578

Ma belle maison UB på stand

Ma belle maison UB fra Gausdal vgs

Aim Media UB

Aim Media UB fra Gausdal vgs

New You UB fra FM2015

New You UB fra Gjøvik vgs