Norges beste Ungdomsbedrift er Trashlock UB fra Møre og Romsdal

UE Norge · 30 april 2015

Norges beste Ungdomsbedrift 2015: Trashlock UB

Fra venstre: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, Mathias Tørlen, Kornelius Bjørge, Iver Myklebust, Glenn-Andre Flusund, Vegard Hansen og Maalfrid Brath, styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge og konsernsjef i ManpowerGroup. Foto: UE Norge

Trashlock UB fra Spjelkavik videregående skole er kåret til Norges beste Ungdomsbedrift 2015. 

LILLESTRØM 30. APRIL 2015

 
I to dager har de 158 beste ungdomsbedriftene fra hele landet konkurrert på NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm. I dag stakk Trashlock UB fra Spjelkavik videregående skole av med den aller gjeveste prisen. Prisen ble delt ut av arbeids- og sosialeminister Robert Eriksson. Bedriften skal representere Norge på EM i Berlin i sommer. 

- Det er ikke til å legge skjul på at det har vært svært mye arbeid. Når vi nå står igjen med gull i norgesmesterskapet, føler vi likevel at det har vært verdt strevet. Vi satser videre og skal forsette det gode arbeidet frem mot EM, sier Iver Myklebust, daglig leder i Trashlock UB. På vegne av bedriften vil han også takke lærer Frode Røyset og mentor Øyvind Tørlen.

Se  presseservice for oversikt over alle vinnere, jurybegrunnelser og kontaktinformasjon. 
Bilder til fri bruk kan hentes på Ungt Entreprenørskap Norges  NM-album på Flickr. Foto: Ungt Entreprenørskap. 

Verdifullt samarbeid med lokalt næringsliv
Myklebust understreker at godt samarbeid med lokalt næringsliv har vært vesentlig for utvikling av produktet deres - en innovativ løsning som skal forhindre at søppel spres utenfor søppeldunken. Industribedriften  Karlsberg, Ålesundregionen interkommunale miljøselskap  ÅRIM, og innovasjons- og industridesignselskapet  Inventas er blant ungdomsbedriftens partnere. 

- Vi vet ikke hva vi skal leve av i fremtiden, men vi vet hvem vi skal leve av. Elevene som driver Ungdomsbedrift får en unik erfaring som de selv, deres fremtidige arbeidsplasser og Norge vil nyte godt av. Flere unge må få denne muligheten, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge. 

Ønsker entreprenørskap inn med morsmelken
11 077 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter. 

- Vi går fra kapitalisme til talentisme. Morgendagens talenter må få med seg entreprenørskap - fra utdanning til jobb. De må få entreprenørskap inn med morsmelken, sier Maalfrid Brath, styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge og konsernsjef i ManpowerGroup. 

Juryens begrunnelse
"Bedriften har tatt utgangspunkt i norske forhold og identifisert et reelt problem. Gjennom godt samarbeid med lokalt næringsliv har de tatt frem et produkt fra A til Å, og gjort seg erfaringer på alle virksomhetsområder for en typisk bedrift. Juryen lot seg spesielt imponere av deres røde tråd av profesjonalitet i alle ledd og hvordan de visualiserte konseptet på en humoristisk og tiltalende måte i presentasjonen".
 

Pressekontakter:
Iver Myklebust, daglig leder i Trashlock UB,  iverom@gmail.com, mobil 916 88 446 
Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal, mobil 977 33 156
Kine Norheim, styreleder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal, mobil 971 85 531
Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge, mobil 934 37 800