Prestisjetunge NM-priser til elever fra Flekkefjord og Grimstad

Agder · 30 april 2015

Prestisjetunge NM-priser til elever fra Flekkefjord og Grimstad

1. plass, Beste Regnskap. Coffee Bags UB fra Lister vgs, avd. Flekkefjord. Fra venstre: Katrine Rafoss, Birgitte Tonstad Nilsen, skattedirektør Hans Christian Holte, Charlotte Duås Sigbjørnsen, Anja Moen og Janne Tesdal Olsen. Foto: Ungt Entreprenørskap Agder

NM for Ungdomsbedrifter 2015 er nettopp fullført med 1. plass til Coffee Bags UB fra Flekkefjord  i konkurranse om beste regnskap, samt 3. plass til Dr. Vinyl UB fra Grimstad i konkurranse om Beste utstilling.

Gjennom de to siste dagene har de beste ungdomsbedriftene fra hele landet konkurrert om heder og ære på Norges Varemesse. Elevene fra Lister videregående skole, avdeling Flekkefjord, og Dahlske videregående skole i Grimstad var i forkant kvalifisert gjennom strålende innsats i egen Fylkesmesse på Agder.

Beste Regnskap – helstøpte og entusiastiske
De fem jentene fra Coffee Bags UB, som tilbyr sitt egenutviklede produkt; kaffe i tepose, gikk helt til topps i Spleiselagets regnskapspris.
- Dette var fantastisk, skikkelig lønn for strevet! En stor takk til økonomiansvarlig Birgitte Tonstad Nilsen som har stått på som bare det med et stort smil, sier Charlotte Duås Sigbjørnsen, daglig leder i bedriften.
Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) og Skatteetaten står bak Spleiselaget, som ønsker å hedre ungdomsbedrifter med et godt finansregnskap.
- Regnskap er ikke bare tall på et stykke papir. Regnskap skal gi en oversikt over hvordan det egentlig står til i bedriften. Regnskapet skal fortelle oss hva vi egentlig har solgt, hvor mye penger vi faktisk har tjent, og ikke minst hvor pengene blir av. For å få til dette må man sjekke om kartet stemmer med terrenget – man må avstemme! Bedriften som vant har forstått dette. De er helstøpte, entusiastiske og viser oss hvordan man kan gjøre en god bedrift bedre ved hjelp av regnskap, sier juryen i sin begrunnelse.

Helhetlig utstilling og tydelig merkevare
Elevene i Dr. Vinyl UB tilbyr konvertering fra analoge lydformater, service/overhaling av platespiller og vask av vinylplater. I konkurranse med 68 andre bidrag ble det en imponerende 3. plass.
- Dette var en utrolig opplevelse - verdifull læring, som allerede også har bidratt til god nettverksbygging. En stor takk til alle venner i Grimstad som har støttet oss til å komme dit vi er i dag, sier Alexander Stengel Synstad, daglig leder i bedriften.
- Kreativ, retro og helhetlig utstilling. Tydelig merkevare. Sjarmerende salgsteknikk, sier juryen i sin begrunnelse.

Et meget høyt nivå
- Dette er gøy, og vi er veldig stolte - bidragene på NM holder et meget høyt nivå. Gjennom arbeid med ungdomsbedrift ønsker vi å fremme entreprenørielle ferdigheter; kreativitet, personlig initiativ, samarbeidsevne, risikovilje og nytenkning, og våre deltakende elever og deres lærere fra Agder har lagt ned et godt stykke arbeid gjennom skoleåret og i gjennomføring av disse to NM-dagene, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder.
– Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, produsenter og mentor har lagt til rette og hjulpet elevene på veien. Kompetansen de har fått kan ikke tilegnes på samme måte via faglitteratur, sier Thore Westermoen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Agder.

 

NM 2015 - Dr.Vinyl UB

Se også:  http://www.ue.no/Nyheter/PRESSESERVICE-NM-UB-2015

Kontakt:
Charlotte Duås Sigbjørnsen, daglig leder i Coffee Bags UB, mobil 476 18 934
Alexsander Stengel Synstad, daglig leder i Dr.Vinyl UB, mobil 917 04 438
Aleksander Lien, daglig leder UE Agder, mobil 406 01 900