Rå elever bakte seg helt til NM!

Troms · 23 april 2015

Best i Norge? Fem Fine Frøkner UB representerer Troms i den nasjonale finalen. Fra venstre: Ronja Aspenes, Amalie Pedersen, Linda Eilertsen og Marlin Helene Størseth. Foto: Kaja Baardsen / UE Troms

Best i Norge? Fem Fine Frøkner UB representerer Troms i den nasjonale finalen. Fra venstre: Ronja Aspenes, Amalie Pedersen, Linda Eilertsen og Marlin Helene Størseth. Foto: Kaja Baardsen / UE Troms

I neste uke konkurrerer Fem Fine Frøkner UB fra Rå vgs om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2015.

Uten tidligere etablerererfaring startet fem elever fra Rå videregående skole i høst ungdomsbedriften Fem Fine Frøkner UB. Elevene har utviklet en ny og innovativ versjon av nasjonalkaken Kvæfjordkaka; Kvæfjordkake cupcakes. I neste uke reiser de til Lillestrøm for å representere Troms på NM for Ungdomsbedrifter. 

 

Sikter høyt

– Vi er veldig spent på NM! Det er helt sykt at vi vant så mange priser på fylkesmessa, og kom videre til NM. Målet vårt er så klart å vinne så mange priser som mulig. Vi regner med at NM blir mye større en fylkesmessa, og det gleder vi oss til! sier Malin Helene Størseth, daglig leder i bedriften.

 

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. – 30. april. 158 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer i 16 ulike kategorier, men det er kun èn bedrift fra hvert fylke som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen og billett til EM i Berlin i sommer. Etter å ha blitt kåret til beste ungdomsbedrift i Troms, er Fem Fine Frøkner UB fylkets representant i konkurransen Norges beste Ungdomsbedrift 2015

 

11149158_913899668672454_596629150_n

Se  Ungt Entreprenørskaps offisielle NM-side for program og informasjon om konkurransene. 

 

Entreprenørskap må læres

407 elever i videregående skoler i Troms har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. 

 

– Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Gjennom ungdomsbedriftene får elevene erfare at de kan oppnå resultater de i utgangspunktet ikke trodde de kunne. De tilegner seg kompetanse, de opplever mestringsglede, og erfaringen åpner mange nye muligheter for dem, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms. 

 

Ønsker mer samhandling

Entreprenørskapssatsingen i Troms er et samarbeid mellom mange aktører. Troms fylkeskommune, Sparebanken 1 Nord-Norge, Lerøy, Jekta Storsenter, Lenvik kommune med sjømatnæringa i Lenvik-Senja og Remiks er blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap i fylket. 

 

– Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, produsenter og mentor har lagt til rette og hjulpet elevene på veien. Kompetansen de har fått, kunne de ikke lese seg til i en bok. Vi trenger mer samhandling mellom skolen og omverdenen, sier Ann-Kristin Edvardsen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Troms.

 

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2015 representerer Norge på EM i Berlin i sommer. Kåringen skjer torsdag 30. april kl. 16. Oversikt over vinnere, jurybegrunnelser og bilder til fri bruk publiseres på  PRESSESERVICE umiddelbart etter premieutdelingene.   

 

_DSC1936

Presseinvitasjon

Medieoppmerksomhet gir elevene motivasjon og bidrar til stolthet over egne prestasjoner. Kontakt gjerne Malin Helene Størseth, daglig leder i Fem Fine Frøkner UB. Ungt Entreprenørskap yter service overfor medier som vil dekke NM. 

 

Det vedlagte bildet kan brukes fritt. Foto: Kaja Baardsen, UE Troms. Ta kontakt med Kaja om dere ønsker flere (eller andre bilder) av Fem Fine Frøkner UB – mobil: 911 999 31. Vi har også laget en promoteringsside med informasjon, reklamefilmen til frøknene, oversikt over prisene de vant på fylkesmessa med mere – del gjerne! Jentene går for gull!

 

Kontakt: 

Malin Helene Størseth, daglig leder i Fem Fine Frøkner UB, mobil 911 20 305

Anne Grete Johansen, daglig leder i UE Troms, mobil 909 80 991

Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig UE Norge, mobil 934 37 800